Aardgas

Aardgas kennen wij van onze centrale verwarming en het douchen. Wij gebruiken deze fossiele brandstof om de woning te verwarmen. Water wordt ook verwarmd met aardgas. Het is dus een belangrijke bron voor ons huishouden. Maar omdat het een oude fossiele brandstof is betekend dit dat het opraakt. En de winning van aardgas geeft ook problemen. Wanneer de NAM naar aardgas boort ontstaan daaruit aardbevingen. Huizen zijn er door verzakt en kampen met enorme schade. Ook is het slecht voor de aardbodem het winnen van aardgas.

Aardgas hoort bij Nederland

Nederland is rijk aan aardgas en vele jaren heeft Nederland ook enorm veel geld verdiend eraan. Het wordt geëxporteerd naar het buitenland. En een groot deel van Nederland kan worden voorzien van aardgas. Er zijn namelijk ook woningen die aangesloten zijn op het warmtenet. Deze woningen hebben dus geen cv-ketel hangen. In de bodem van Slochteren zit het meeste aardgas. Maar ook de Noordzee omvat veel aardgas. Toch wil de overheid ervan af. Ondanks het feit dat aardgas vrij schoon is moeten we toch uitkijken naar andere alternatieven. Daarom wordt de gaskraan steeds meer dichtgedraaid. In plaats daarvan haalt Nederland buitenlands gas hierheen. De samenstelling ervan is wel anders maar wordt zo opgewaardeerd zodat het voor ons te gebruiken is.

Energiebelasting ingevoerd om ons te laten bezuinigen op gasverbruik

Omdat we dus steeds minder aardgas gaan gebruiken betalen we er in de regel ook meer voor. De belastingdienst heeft daar iets op bedacht: En dat is het heffen van energiebelasting. De gedachte daarachter is dat hoe meer we aardgas verbruiken des te meer energiebelasting we moeten betalen. Dat zou huishoudens af moeten schrikken om teveel aardgas te gebruiken. Kijken we naar de aardgasprijzen dan schrikken we, want we betalen nu per kubieke meter al 0.71 eurocent aan gas. Vermenigvuldig dat maar eens met het gemiddelde verbruik. Dan ziet u dat we per jaar al gauw zo’n €1200 aan enkel gas betalen. We zijn hier uitgegaan van 1500 kubieke meter gas.

Gasprijzen in Nederland zijn erg hoog

Gas gebruiken is dus ontzettend kostbaar geworden. En de ervaring leert ons wel dat we door de dure gasprijzen inderdaad iets zuiniger zijn geworden. Vooral de lagere inkomens bezuinigen steeds meer. Zij zijn namelijk niet in staat om grote bedragen op te hoesten. Dus als zij kunnen besparen dan doen zij dat. Dat moeten we allemaal dus doen, want een gepeperde energierekening daar zit niemand op te wachten. Als u opnieuw wilt beginnen met energie vergelijken houdt dan rekening met alle kosten. U stapt waarschijnlijk over omdat u uw eigen energieleverancier te duur vindt. Men stapt dus over omdat er aantrekkelijke kortingen worden aangeboden. Daarmee verlagen zij hun toekomstige voorschotbedrag. En aan het einde van het jaar wordt er vaak een bedrag teruggestort op de rekening. Er zijn wel verschillen de ene korting is al verrekend met het voorschotbedrag. En bij een andere aanbieding wordt het achteraf ineens uitbetaald.

Ook al is aardgas prijzig u kunt middels een energievergelijker voordeel behalen. Zoek uw verbruik erbij en vul deze in in onze energievergelijker. Wij tonen u dan razendsnel alle aardgasprijzen. U zult direct opmerken dat er meerdere energieleveranciers zijn met verschillende energie aanbiedingen. Degene die op plaats 1 staat is uiteraard de goedkoopste. De kosten gaan van laag naar hoog. Hoe verder u naar beneden scrolt in de energievergelijker hoe duurder de prijzen worden. U kunt gemiddeld €250 per jaar besparen. Bekijk het maar eens en bereken uw voordeel vandaag nog.

7.7/10 - (66 stemmen)

Plaats een reactie