Apparatuur wordt steeds slimmer

De huidige apparatuur wordt steeds slimmer. En ze worden gemaakt om het energieverbruik te verlagen. Daarom wordt tegenwoordig het woord slim toegevoegd om het apparaat aan te duiden. We zien het al bij de slimme meter. Deze registreert de meterstand waardoor u zelf geen meterstanden meer hoeft door te geven. De slimme thermostaat is behendig omdat het uw gasverbruik op afstand bestuurbaar is. Het let vooral op hoe uw gezin met het verbruik omgaat. Het leert zich aan wanneer er iemand thuis is, en wanneer er niemand aanwezig is. Met een handige app kunt u vanaf uw werk de cv al aanzetten. Zodat het al lekker warm is als u thuiskomt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Apparatuur wordt steeds slimmer

Er zijn verschillen, want een slimme meter registreert en een slimme thermostaat kan bestuurd worden. Wij kunnen dus niet zelf de slimme meter bedienen. Enkel om het verbruik af te lezen, en hem desnoods uit te zetten. En met uitzetten bedoelen we dat de netbeheerder en energieleverancier het verbruik op afstand niet meer kunnen inzien. In dat geval geeft u zelf ouderwets de meterstanden door zoals we dat vroeger ook deden. De meeste consumenten vinden het ook geen prettig idee dat er toegang is tot bepaalde gegevens. En dat is ook wel logisch. U staat dan ook in uw recht als u besluit de slimme meter te weigeren. Het is namelijk (nog) niet verplicht deze aan te nemen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De slimme koelkast voor continue vers eten en voldoende boodschappen

Fabrikanten zijn inventiever geworden dus is er ook al een slimme koelkast ontwikkeld. De slimme koelkast is zo bedoeld zodat eten niet bederft. Aan de binnenkant bevinden zich kleine camera’s die bijhouden wat voor boodschappen er nog inzitten. Dus is de melk bijna op? Dan kunt u een melding krijgen dat u melk moet kopen. Er is bijvoorbeeld een slimme koelkast te koop voorzien van InstaView Door in Door. U moet dan tweemaal op het spiegelglas klikken en u ziet wat er in de koelkast zit. De koelkastdeur hoeft niet geopend te worden. De koelte blijft dan behouden en het bespaart energie. Producten blijven op die manier dus ook langer vers. De koelkasten hebben dan ook een luxe uitstraling. De vanaf prijzen beginnen bij €1695.

De slimme radiatorknop

Er zijn ook al slimme radiatorknoppen te koop. Deze handige radiatorknop kan ook weer op afstand bediend worden. Installeer daarvoor een app. En stel daarbij ook apart de temperatuur in. Het kan zelfs op een bestaande cv-installatie gebruikt worden. Handige detectie sensoren merken dan op dat de lucht in huis veranderd. Misschien heeft iemand het raam opengelaten. Dan schakelt de app uw verwarming uit.

All-Electric woning en slimme apparaten

Woningen die All-electric zijn zullen dan ook gebruik maken van slimme apparatuur. De woningen hebben in feite een veel lager energieverbruik. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste snufjes. De warmtepomp heeft plaatsgemaakt voor de traditionele cv-verwarming. En de woning kan dankzij een lagere temperatuur verwarmd worden. Muren kunnen verwarmd worden met infrarood panelen. Koken gebeurd volledig elektrisch alhoewel dit niet nieuw is. Er zijn al genoeg huishoudens die op inductie koken en dit is ook elektrisch.

Die slimme woning ligt nog ver in de toekomst voor de meesten

Er is dus al veel verkrijgbaar op het gebied van slimme apparaten. Maar de meesten onder ons kunnen dat nog niet betalen, of de woonsituatie laat het nog niet toe. Al deze apparatuur is dus bedoeld om te besparen op uw energiekosten. Maar dat kan nog altijd op de ouderwetse manier. En dat is gewoon van alles een beetje minder verbruiken. Dan verlaagt u net zo goed uw energiekosten. Bespaartips toepassen zorgt er dan voor dat u minder gaat betalen. We willen allen graag een lage voorschotnota. Met EnergieVergelijker.com kunt u uw voorschotbedrag ook verlagen. Daar heeft u enkel een aantal gegevens voor nodig.

Zelf energie besparen en overstappen doet u lekker ouderwets met een energievergelijker

Zoek snel uw laatste jaarrekening erbij. Die krijgt u meestal aan het einde van het jaar. Hiervan kunt u uw historische verbruik aflezen. Dit verbruik vult u vervolgens in in onze energievergelijker. Het resultaat dat daaruit komt is gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Met een bakje thee en voldoende tijd kunt u de energie aanbiedingen doornemen. En concludeert u zelf wel waar u het meeste besparen kunt. Want apparatuur wordt steeds slimmer, maar de consument ook!

8.1/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie