Bedenktijd

U heeft als nieuwe klant die overgestapt is, recht op veertien dagen bedenktijd. Die bedenktijd gaat in op het moment dat u de bevestigingsmail heeft ontvangen. Deze ontvangt u als u de overstap heeft bevestigd. Stel u krijgt een aanbieding in een winkel om voor een energiecontract te kiezen, dan moet de verkoper u erbij vertellen dat u recht heeft op een bedenktijd. Doen zij dit niet? Dan mag de bedenktijd zelfs verlengd worden naar twaalf maanden. Eigenlijk is het niet zo verstandig om in een winkel te kiezen voor een energiecontract.

Energieverkopers overrompelen winkelende consumenten

Vaak wordt de consument daarmee overvallen omdat ze in eerste instantie niet op zoek waren naar een nieuw contract. Er wordt dan een cadeaubon aangeboden waar de consument wel oren naar heeft. Toch is het beter om de voorwaarden eerst door te lezen voordat u besluit voor een energiecontract in een winkel te kiezen. Het schijnt dat de meeste winkelende klanten het als vervelend ervaren om door een verkoper overvallen te worden. Dit zelfde geldt ook voor deur aan deur verkopers of telefonische verkopers. Ons advies luidt dan ook: Ga er niet op en zeg dat u geen interesse heeft.

Zoek zelf naar de goedkoopste energieleverancier

Het is altijd beter om zelf te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier dat hoeft een ander u niet te vertellen. De online energie aanbiedingen zijn altijd goedkoper dan de aanbiedingen in een winkel, telefonisch of deur aan deur. Onthoudt dat wanneer een verkoper zijn verkoopverhaaltje start. U bent ook niet verplicht om dit energiecontract te gaan afnemen. Een verhaal kan nog zo mooi gebracht worden maar vaak zit er een addertje onder het gras. Maar gelukkig is er de wettelijke bedenktijd. Dus heeft u zich iets moois laten aanpraten wat achteraf niet zo voordelig blijkt? Annuleer de overeenkomst dan binnen veertien dagen.

Altijd recht op bedenktijd van veertien dagen

U denkt misschien dat u het recht dan niet heeft maar dat is wel zo. Ook als u online bent gewisseld van energieleverancier mag u uw energiecontract annuleren. Als de veertien dagen voorbij mag het niet meer. Dus maak uw annulering dan snel bekend. Dan blijft u vooralsnog bij uw huidige energieleverancier totdat u een geschikte energiedeal heeft gevonden.

8.7/10 - (53 stemmen)

Plaats een reactie