Ben ik verplicht om over te stappen?

Ben ik verplicht om over te stappen is een vraag die wij vaker tegenkomen. Het antwoord erop is: Nee dat bent u niet. Maar of dat verstandig is is een tweede. Want als bestaande klant zult u lang niet zoveel korting en voordeel genieten als een nieuwe klant. Het zijn vooral de ouderen die overstappen eng en ingewikkeld vinden. Daarom vragen zij zich vaak af of overstappen verplicht is. Dat is natuurlijk niet zo en daar is de energiemarkt ook niet op gebaseerd. Maar omdat er zoveel aanbieders met hun aanbiedingen zijn voelen ze dat soms wel zo.

Ben ik verplicht om over te stappen? Nee het is vrijblijvend en gratis

Dus wees gerust het is niet verplicht. Als het energie vergelijken ingewikkeld lijkt dan kunt u ook iemand vragen om u erbij te helpen. U kunt altijd vrijblijvend een energievergelijk maken. Zo ziet u wat er mogelijk is en hoe hoog het voordeel kan oplopen. Vooral als u nooit eerder de switch heeft gemaakt. Als er bijvoorbeeld een verkoper langskomt en u aan de deur een energiecontract aanbiedt. Dan ook bent u niet verplicht om over te stappen. In dat geval moet u extra goed nadenken. Want vaak is het een gehaast bezoek waarin soms veel te veel informatie of juist te weinig wordt verstrekt. Men voelt zich dan overrompeld en maakt dan gehaaste beslissingen. Zeg bij deur aan deur verkoop bij voorbaat nee.

Geen dwang bij online energievergelijking

Daarom is online een energievergelijking maken ook handig. Daar is niemand die u ”dwingt” of overhaalt om over te stappen. De online energievergelijking is juist bedoeld om u te laten zien dat uw huidige voorschotbedrag misschien wel te hoog is. Het kan in de praktijk wel honderden euro’s schelen. En als u die constatering doet dan moet het toch wel gaan kriebelen. Dit geld kunt u gebruiken voor andere doeleinden. En vooral als u geen grote portemonnee heeft wel zo welkom. De energiemarkt is voortdurend in beweging. Energiebedrijven worden dan ook verplicht om hun informatie zo transparant mogelijk te delen.

De goedkoopste energieleveranciers zoeken is heel makkelijk

Het moet juist een makkie zijn om de energiekosten te kunnen vergelijken. Geen ingewikkelde kosten of verborgen kosten. Daarom maken we onderscheid tussen dure en goedkope energieleveranciers. Dat ziet u aan de top 5. De eerste vijf energieleveranciers in uw vergelijking zijn de goedkoopste. Dat scheelt u enorm veel aan uitzoek werk. Want het moet makkelijk zijn energie vergelijken en vooral niet ingewikkeld. Het einddoel van onze website is dat u met een gerust hart overstapt en daarbij flink kunt profiteren. Het is altijd fijn als overstappende klanten een lager voorschotbedrag krijgen. De energievergelijker is zo ingericht zodat u snel en makkelijk kunt zoeken. Met een aantal vinkjes plaatsen vindt u de energieleverancier die het beste bij u past.

 

7.8/10 - (53 stemmen)

Plaats een reactie