De groenste energieleverancier kiezen echt de beste keus?

Is de groenste energieleverancier kiezen echt de beste keus? Want hoe weet ik of de stroom echt groen is? In de energievergelijker kunt u alleen duurzame energie uit Nederland aankruisen ofwel aanvinken. Dan bent u er zeker van dat de stroom ook echt op Hollandse bodem is opgewekt. Mocht de herkomst van de groene stroom uit het buitenland komen dan is het waar dat de stroom niet echt groen is. Wij geven u daarom de mogelijkheid om echte groene energie te vergelijken.

De groenste energieleverancier kiezen echt de beste keus?

Energiebedrijven kunnen ons daarmee verwarren want groen is immers groen. Maar dat gaat enkel op als de stroom ook echt in Nederland is opgewekt. En de bron moet natuurlijk hernieuwbaar zijn. Energie dat in een kolencentrale opgewekt is is niet groen. Dat mag duidelijk zijn, kolen veroorzaken CO2 uitstoot en dat willen we voorkomen. Voor duurzame energie betalen we vaak ook iets meer. Natuurlijk is stroom van een windmolen uit Frankrijk wel groen maar het draagt niet bij aan ons duurzaamheidspercentage. Daar kan nogal eens verwarring door ontstaan.

Stroom uit Nederland dat moet u hebben

Zorg dus dat u kunt zien dat de groene energie uit Nederland afkomstig is. Dat is de leidraad die u kunt volgen. U weet dan: Hè de energie is in Nederland gemaakt dus dan zit ik goed. U kunt er ook voor kiezen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Dan is uw stroom ook groen, en kunt u het voor de eigen behoefte gebruiken. Dat wat over blijft kunt u terugleveren aan het energienet waarvoor u vervolgens betaalt krijgt. Een echte win win situatie. Maar u zult ervoor wel moeten investeren. Een energiesubsidie krijgt u helaas niet, maar de btw op de aanschafprijs mag verrekend worden bij uw aangifte. Dan krijgt u dat bedrag weer retour.

De groenste energieleverancier kiezen kan uiteraard ook samen met ons. Wij helpen u dan te kiezen uit het aanbod. Door van tevoren uw keuze duidelijk te maken in de energievergelijker levert u een aantal aanbiedingen op. Doorloop ze en kies daaruit de groenste energieleverancier. Een overstap hoeft niet lang te duren. U mag er wel de tijd voor nemen. Want dan bent u pas echt zeker van uw zaak. Daarbij kan er ook voldoende bespaart worden. Het voorschotbedrag wordt lager.

Wat is voor u de beste keuze?

Wat voor u de beste keus is hoeft voor een ander niet zo te zijn. Want een ieder heeft natuurlijk een andere voorkeur. Soms wil men gewoon de allergoedkoopste energieleverancier. We kunnen natuurlijk niet in uw portemonnee kijken. Het moet ook te betalen zijn de energierekening. En die kan soms best duur uitvallen. Als dat het geval is dan kiest men gewoon voor de goedkoopste ongeacht de herkomst van het product. Dat is het voordeel van energie vergelijken: U kiest en beslist.

 

9.1/10 - (56 stemmen)

Plaats een reactie