Dure energie

Als we tegenwoordig opnieuw energie vergelijken komen we best wel dure energie tegen. Energie en gas worden duurder. Allerlei factoren beïnvloeden namelijk de energiekosten. Het zijn niet eens zozeer de leveringstarieven maar eerder de opgelegde heffingen. En elk jaar stijgen deze heffingen ook. Daardoor zien we onze energierekening mettertijd duurder worden. Het is vervelend dat moet gezegd worden. Maar gelukkig kunnen we ieder jaar overstappen van energieleverancier. Dure energie is dan voor het komende jaar enigszins verleden tijd.

Dure energie omdat we moeten schakelen naar duurzame energie

De overheid heeft financiële middelen nodig om duurzame energieprojecten van de grond te krijgen. Daarom hebben ze de regeling Opslag Duurzame Energie in het leven geroepen. De gedachte erachter is dat elk Nederlands huishouden meebetaalt aan de duurzame energietransitie. Dan komen we bij de belastingdienst, ook zij heffen hun deel. De btw van 21% over onze energiekosten maar ook de energiebelasting. Deze is weer bedoeld om ons zoveel mogelijk te laten bezuinigen. Doordat wij aardgas verbruiken vervuilen we het milieu. Dit geldt ook voor het verbruik van energie. Om energie op te wekken zijn grote elektriciteitscentrales nodig. Deze stoten weer CO2 uit. En teveel CO2 tast onze aarde aan. Wereldwijd zien we de temperaturen stijgen. We hebben te maken met grotere stormen. En deze zijn veelal het gevolg van de mens.

De mens als vervuiler en die mag betalen

Onze voertuigen vervuilen het milieu ook. De mate waarin wij eten consumeren doet ook een duit in het zakje. We stonden daar twintig jaar terug niet eens zo bij stil. Maar nu we zien wat er wereldwijd gebeurd kunnen we er niet meer onderuit. De energiebelasting zou ons dus moeten weerhouden om teveel gas te verbruiken. We betalen energiebelasting over het gasverbruik maar ook over het energieverbruik. Gasverbruik wordt veel zwaarder belast. Dus willen we niet teveel energiebelasting betalen? Dan is het terugdringen van het gasverbruik de manier om dit te voorkomen. Doen we dit niet dan zal dure energie ons lot zijn.

Energiekosten vergelijken en goedkope energie vinden

Daarnaast is het mogelijk om de energiekosten per energieleverancier te bekijken. Het starten van een energievergelijking laat meteen zien wie dure energie biedt en wie niet. We gaan natuurlijk voor de goedkoopste energie. Want we betalen al genoeg voor de overige vaste lasten. Berekent u de energiekosten opnieuw? Dan zult u vrij snel goedkope energie vinden. Als uw energiecontract bijna ten einde loopt is overstappen mogelijk. Zorg altijd dat dit een paar weken voor de einddatum gebeurd. Dan zal de overstap soepeltjes verlopen.

U kunt uw energie zo duur maken als u zelf wilt. Maar dit wilt u niet. Probeer besparen een dagelijks ritueel te maken. Dan zult u vanzelf zien dat uw verbruik zal dalen. En wanneer het verbruik daalt dalen uw energiekosten ook. Onnodig energie en gas verbruiken is enkel verspilling. We hebben het nodig dat is waar, maar overal een beetje minder van gebruiken is de beste oplossing.

9.5/10 - (58 stemmen)

Plaats een reactie