Een goedkoop energiecontract aan de deur afsluiten?

Zal ik een goedkoop energiecontract aan de deur afsluiten? Een energiecontract afsluiten kan op meerdere manieren dan enkel online. Zo kunt u telefonisch benaderd worden of u bevind zich in de winkel waar verkopers een bepaalde energieleverancier aanprijzen. Wat ook voorkomt zijn verkopers die deur aan deur lopen. Zij bieden de consument dan een ”aantrekkelijk tarief’ aan. Deze soort bezoekjes zijn vaak gehaast, en de consument voelt zich vaak overdonderd. In sommige gevallen geven ze hun persoonlijke informatie af en voordat ze het weten zitten ze met een energiecontract. Achteraf wil de consument er toch vanaf.

Een goedkoop energiecontract aan de deur afsluiten wordt afgeraden

Een goedkoop energiecontract aan de deur afsluiten brengt toch vaak twijfels met zich mee. Want is de verkoper duidelijk genoeg geweest? Bieden ze transparantie in hoe de tarieven tot stand zijn gekomen? Meestal blijkt dat de tarieven toch te hoog zijn. En de consument dus duurder uit is. Verkopers die aan de deur komen doen ook gewoon hun werk. De ene iets meer enthousiaster dan de andere. Ze moeten een target behalen per dag. Dus het kan gebeuren dat ze klanten massaal proberen in te schrijven. U moet weten dat u niet verplicht bent om het verkoopgesprek aan te horen. Bedank vriendelijk en zeg dat u geen interesse heeft.

Geen interesse bij een deur aan deur energiecontract

Nu zijn de meeste verkopers daarop voorbereid en zullen ze het nogmaals proberen. Maar geef gewoon aan dat u zelf wel weet hoe u energie vergelijken moet. Deze verkoper zal in de regel een bepaalde energieleverancier aanprijzen. Dan weet u dus niet of deze de goedkoopste is. Daar komt u alleen achter als u zelf besluit om te starten met energie vergelijken. Het laatste is ook beter want dan kunt u in uw eigen tijd en tempo beslissen. Aan de deur werkt dat niet zo, na het verkoopgesprek verwacht de verkoper een sale te kunnen afsluiten.

Zeg binnen veertien dagen het nieuwe energiecontract op

Is het u overkomen en u zit met een energiecontract waar u graag vanaf wilt? Bel dan uw energieleverancier op en geef aan dat u niet wilt overstappen. Bel ook de energieleverancier van het energiecontract dat afgesloten is. En geef aan dat u wilt afzien van de overeenkomst. De wettelijke bedenktijd van veertien dagen geldt hier namelijk. Vraag ook om een bevestiging per post of email. Het liefst per email want deze kunt u sneller ontvangen. Maak vervolgens ook een opzegbrief op die aangetekend wordt verstuurd.  De energieleverancier is namelijk dan verplicht om te tekenen voor deze brief. Verstuurt u het per reguliere post? Dan kan de brief kwijtraken of niet op tijd aankomen.

De veertien dagen gaan in op het moment dat de verkoper bij u aan de deur was. Zij zijn ook verplicht een kopie achter te laten van de overeenkomst. Gebeurd dit niet? Dan geeft u dit ook aan. Daarom is het altijd beter om nooit dergelijke contracten aan de deur af te sluiten. U kunt zelf heel goed uw eigen energiecontract afsluiten en de bijbehorende kortingen vinden. De verkoper moet namelijk zijn salaris ook ontvangen. En u mag er vanuit gaan dat het desbetreffende energiecontract eigenlijk te duur is. Met een online energievergelijker kunt u de goedkoopste tarieven per energieleverancier raadplegen. Stap over wanneer het u uitkomt en wanneer u zich er goed bij voelt.

 

8.2/10 - (64 stemmen)

Plaats een reactie