Eindafrekening

Bent u zojuist overgestapt? Dan moet de huidige energieleverancier een eindafrekening opmaken. Zij doen dit ook als u gaat verhuizen. Deze eindafrekening zal binnen zes weken klaargemaakt zijn en aan u verzonden worden. Bij verhuizing naar een ander adres wordt de eindafrekening opgemaakt. Dit wordt gedaan zodat uw verbruik duidelijk is. Geef dit altijd op tijd door. Stel u bent al verhuisd maar heeft niets doorgegeven? Dan kan de nieuwe bewoner energie en gas verbruiken dat voor uw rekening komt.

Noteer de meterstanden wanneer u de oude woning achterlaat

Uw verbruik wordt berekend tot aan de laatste dag dat u in de woning bent. Maak ook een foto van uw meterstanden. Bij de sleuteloverdracht kan de nieuwe bewoner ook tekenen. Zij onderschrijven hiermee dat zij op een bepaalde datum de sleutel van de woning in handen hebben gekregen. Uw energieverbruik zal berekend worden tot aan de dag van de daadwerkelijke verhuizing. De energieleverancier zal hiervan kosten opmaken. De eindafrekening kan ook als slotnota omschreven worden. Zodra u deze ontvangen heeft weet u hoeveel u nog moet betalen aan de energieleverancier. Als u geld terug krijgt staat dat ook hierin vermeldt.

Eindafrekening niet binnen zes weken ontvangen?

Loop de eindafrekening goed na, heeft de energieleverancier zich aan de afgesproken tarieven gehouden? Zijn de juiste meterstanden gebruikt? Het komt niet vaak voor maar extra controleren kan geen kwaad. Soms worden er wel fouten gemaakt. En dan moet u onterecht een bedrag betalen. Aan de hand van het historische verbruik maakt uw nieuwe energieleverancier immers uw voorschotbedrag op. Heeft u de slotnota niet binnen zes weken ontvangen? Bel de energieleverancier dan even en wijs ze erop. Zij zijn verplicht dit te doen binnen de termijn van zes weken.

Verhuizen kost geld en overstappen levert geld op

De meesten nemen hun energiecontract bij verhuizing mee. Voor sommigen is de einddatum dan in zicht en dan kunnen ze ook weer zoeken naar een nieuw energiecontract. Verhuizen kost genoeg geld. Verven en behangen vaak nieuwe meubels. U kent het wel het kost achteraf altijd meer. Loopt uw energiecontract toch al bijna ten einde? Start dan ook met energie vergelijken. Grote kans dat er een paar honderd euro bespaard kan worden. Dan vallen de verhuiskosten achteraf ook een beetje mee toch? Pak de jaarafrekening erbij of de eindafrekening op beiden staat het verbruik vermeld. De jaarafrekening zal beter inzicht geven. Want hier staat het jaarverbruik op genoteerd. Vul dit maar eens in in de energievergelijker en binnen seconden krijgt u een rits aan energie aanbiedingen.

8.5/10 - (68 stemmen)

Plaats een reactie