Energie besparen tijdens uw vakantie

Heeft u een vakantie voor de boeg en wilt u graag energie besparen tijdens uw vakantie? Dat is natuurlijk een verstandige keuze, want immers bent u niet thuis. Het is dan zonde als er onnodig energie gebruikt wordt. Hoe kunt u thuis energie besparen tijdens uw vakantie? U leest het in dit artikel.

PS: direct besparen? Raadpleeg onze energievergelijker!

Haal de stekkers uit de stopcontacten

Het is misschien wel de eenvoudigste tip uit het lijstje: haal de stekkers uit de stopcontacten. U bent niet thuis, dus het is ook niet nodig om deze in het stopcontact te laten. Immers verbruikt een apparaat namelijk ook stroom als u deze niet aan heeft staan. Dit noemt men ook wel sluipverbruik. Ga maar eens na hoeveel stekkers er in de stopcontacten zitten! Daar valt dus voldoende op te besparen.

Zet de temperatuur omlaag

Wilt u graag energie besparen tijdens uw vakantie? Zet de temperatuur omlaag. In de zomermaanden kan de verwarming helemaal uit. In de koudere dagen kunt u uw thermostaat instellen op 15 graden Celsius. De kachel brandt dan niet onnodig als u ver van huis bent. Met behulp van een slimme thermostaat kunt u dit ook automatisch instellen.

De vriezer ontdooien

Het is belangrijk dat u uw vriezer regelmatig ontdooit. Als er ijslagen in uw vriezer zitten, werkt deze minder goed. Het is natuurlijk een goed moment om de vriezer dan even te ontdooien. Vervolgens kunt u deze helemaal uitzetten óf goed vol stoppen. Een vriezer die leeg is, verbruikt meer energie. Heeft u niets wat erin zit? Zet de vriezer dan uit als u op vakantie bent.

Zet de boiler uit

Beschikt u thuis over een elektrische boiler of keukenboiler? Dan is het raadzaam om deze helemaal uit te zetten als u weggaat. Boilers verwarmen namelijk continu en verbruiken daarbij ook energie. Dat is natuurlijk niet nodig als u niet thuis bent.

Gebruik een tijdschakelaar voor de lampen

Wilt u graag energie besparen tijdens uw vakantie, maar wilt u inbrekers niet het idee geven dat u er niet bent? Gebruik dan een tijdschakelaar voor uw lampen. Daarmee beperkt u het energieverbruik van uw lampen, maar heeft u wel bepaalde lampen aan op bepaalde tijdstippen.

Sluit water af

U kunt ook het water afsluiten. Daarmee wint u niet per se energie mee, maar wel voorkomt u waterschade als u op reis bent.

Sluit uw woning goed af

Leg geen waardevolle spullen in het zicht als u op reis gaat. Berg alle waardevolle spullen op en stop dit eventueel in een kluisje in uw woning. Daarmee bespaart u misschien geen energie, maar wel het met dichtdoen van uw ramen en deuren.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u hier energie vergelijken voor de beste energiedeal. Voer altijd uw postcode + huisnummer en energieverbruik in en op basis daarvan berekent u eenvoudig en snel welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen gaan we dan op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij!

Wilt u graag nog meer bespaartips lezen? Bekijk onze 101 tips om energie te besparen.

8.4/10 - (70 stemmen)

Plaats een reactie