energie vergelijkenWilt u liever lagere prijzen in plaats van hogere kortingen? Kijk dan op Power.nl. Power.nl u levert groene stroom en gas net als elke andere energie aanbieder. Echter, zonder cashback acties of welkomstpremie of cadeaus. Power.nl levert duurzame energie voor de laagst mogelijke prijs. Ga naar Power.nl en bespaar.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Energie vergelijken is de populairste manier om snel te checken wie de goedkoopste energieleverancier is. Er valt veel geld te besparen voor iedereen die al jaren bij dezelfde energieleverancier is aangesloten. Gebruik Energievergelijker.com om de energiekosten van alle energieleveranciers te vergelijken.

Zorgeloos overstappen

Energie vergelijken is het vergelijken en vinden van de beste energieleveranciers op basis van uw situatie en voorkeuren. Energie vergelijken is dan ook de beste manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Maak gebruik van onze energievergelijking en bespaar op uw energierekening. Duizenden mensen vergelijken energieleveranciers op Energievergelijker.com omdat ze weten dat wij onafhankelijk en objectief energie vergelijken. Bent u nog niet eerder overgestapt naar een voordeligere energieleverancier? Dan is de kans groot dat u kan besparen!

Bespaar in 5 minuten op uw energiekosten

In nog geen 5 minuten kunt u de energieprijzen van alle leveranciers vergelijken en bepalen welke de beste is. Vervolgens kunt u direct beginnen met besparen. U hoeft slechts uw postcode en het verbruik in te vullen om de beschikbare energieleveranciers te vergelijken. Zodoende kunnen wij goed berekenen wat de energiekosten zijn. Sorteer het aanbod naar wens op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

U kunt meerdere filters toepassen om het energiecontract te vinden dat het beste aansluit op uw specifieke behoeften. Standaard is de energievergelijking ingesteld met de goedkoopste energieleverancier op basis van het gemiddelde energieverbruik. Uiteraard kunt u de energieleveranciers ook sorteren op duurzame energie.

Hoe werkt de energievergelijker

Hoe werkt energie vergelijken

Vul uw postcode en verbruik in en we laten u direct zien welke energieleveranciers beschikbaar zijn en welke de goedkoopste in uw regio is. U kunt direct een nieuw contract aanvragen en daarbij ook direct profiteren van de hoogst mogelijke korting. In onze energie vergelijker kunt u verschillende filter en sorteer opties toepassen. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen duurzame energieleveranciers vergelijken of alleen energiecontracten met een looptijd van 1 jaar.

In de blokken aan de linkerkant kunt u de volgende gegevens instellen:

Postcode invullen

Vul hier de postcode in van het adres waar u de energie wilt afnemen.

Het invullen van de juiste postcode is belangrijk, omdat energiemaatschappijen soms per regio andere tarieven hanteren. Zo kan de hoogte van de vastrechtkosten bijvoorbeeld verschillen, omdat deze kosten door de netbeheerder in uw regio worden bepaald.

Enkele (standaard) of een dubbele meter

In principe kunt u meterkasten opdelen in twee soorten: meters met een dubbele teller en meters met een enkele teller. Dit is alleen van toepassing op uw stroomverbruik en niet op uw gasverbruik.

Dubbele meters registeren het energieverbruik in de piek- en daluren apart (dag- en nachttarieven), terwijl enkele meters hier geen onderscheid tussen maken. Indien u een dubbele meter gebruikt, kunt u uw stroomverbruik in de piek- en daluren ook apart in de vergelijker invoeren.

Vul uw verbruik in voor het beste resultaat

Indien u weet hoeveel gas en hoeveel stroom u in de voorgaande jaren (op jaarbasis) hebt verbruikt, zullen de getoonde tarieven het meest accuraat zijn. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de woonsituatie en mate van verbruik ook hetzelfde blijven. Woningen kunnen erg van elkaar verschillen qua energiezuinigheid.

Ik weet niet hoeveel stroom en gas ik verbruik

Als u geen idee hebt hoeveel stroom en gas u op jaarbasis zult verbruiken, bijvoorbeeld omdat u de laatste jaarnota van uw huidige leverancier niet bij de hand hebt, of omdat u bent verhuisd.

Daarom kunt u de energievergelijker instellen op basis van de volgende schattingen;

  • Single (gemiddeld verbruik van een eenpersoonshuishouden)
  • Duo (gemiddeld verbruik van een tweepersoonshuishouden)
  • Gezin 3 personen (gemiddeld verbruik van een driepersoonshuishouden)
  • Gezin 4 personen (gemiddeld verbruik van een vierpersoonshuishouden)
  • Gezin 5 personen (gemiddeld verbruik van een vijfpersoonshuishouden)

Energiecontracten vergelijken

Vergelijk en kies het beste energiecontract

Bij veel energieleveranciers kunt u kiezen tussen verschillende soorten contracten. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier, kunt u het beste alle soorten contracten aangevinkt laten. Het is dat wel belangrijk goed te snappen wat de verschillen tussen de contractvormen inhouden.

Hieronder geven we bij elke contractvorm een korte uitleg:

1 jaar vast Energiecontract voor bepaalde tijd vergelijken?
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 1 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor betaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

2 jaar vast – Energiecontract voor bepaalde tijd vergelijken
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 2 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 2 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 2 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

3 jaar vast – Energiecontract voor bepaalde tijd vergelijken
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 3 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 3 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 3 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Flexibel Energiecontract voor onbepaalde tijd vergelijken
Bij een flexibel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het voordeel van zo’n flexibel contract is dat u op elk moment kunt overstappen naar een andere energieleverancier, zonder dat u een opzegvergoeding hoeft te betalen. Wel dient u rekening te houden met het wettelijk vastgestelde opzegtermijn van 30 dagen.

1 jaar variabel Energiecontract voor bepaalde tijd vergelijken

Bij een 1 jaar variabel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het contract is in tegenstelling to bij een flexibel contract wel voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Duurzame energie vergelijken

Duurzame energie vergelijken

Het soort energie heeft te maken met de duurzaamheid van de stroom en het gas dat u afneemt.

Hieronder geven uitleg over de mogelijkheden.

Groene stroom vergelijken

Als u alleen het vinkje voor ‘groene stroom’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij de aangeboden stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Er worden in dit geval dus ook tarieven getoond waarbij de stroom die u afneemt duurzaam is opgewekt (groene stroom), maar het gas dat u afneemt niet duurzaam is gewonnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, zullen niet worden getoond.

100% groene energie vergelijken

Als u alleen het vinkje voor ‘100% goen’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom als het gas dat u afneemt afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, of het gas niet op duurzame wijze wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.

100% grijze energie vergelijken

Als u alleen het vinkje voor ‘100% grijs’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom als het gas dat u afneemt afkomstig is uit niet-duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij wel groene stroom wordt geleverd, of het gas duurzaam wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.