Energie vergelijken

Energie vergelijken loont

Bespaar op de kosten van gas en licht, oftewel energie. Bent u nog niet eerder overgestapt naar een voordelige energieleverancier? Maar wel al jaren klant bij dezelfde leverancier? Dan is de kans groot dat u veel geld kan besparen. Bent u wel al overgestapt? En is uw energieleverancier de goedkoopste van allemaal? Dan is het nog steeds verstandig om te kijken of dat nog steeds zo is. Vergelijk daarom energie snel en simpel op Energievergelijker.com de beste deals, stap eenvoudig en gratis over en bespaar direct op uw energiekosten.

In minder dan 5 minuten kunt u energie van alle leveranciers vergelijken en bepalen welke de beste is. Daarna kunt u direct besparen.

Energiekosten berekenen

Onafhankelijk energie vergelijkenVergelijk energiekosten en bereken uw voordeel

Steeds meer mensen zijn bezig met online energie vergelijken en besparen hiermee honderden euro’s per jaar. Met behulp van onze energievergelijking tool kunt u zelf online alle energiekosten van alle beschikbare energieleveranciers berekenen en dus wat de exacte verschillen in de energiekosten zijn. Zo kunt u snel zien welke energieleverancier de laagste kosten heeft.

Sorteer het aanbod naar wens op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Pas ook altijd even de filters toe om het energiecontract te vinden die echt het beste aansluit op uw specifieke situatie en voorkeuren.

In de blokken aan de linkerkant kunt u de volgende gegevens instellen:

Postcode invullen

Energie vergelijken is zinvol als u de juiste verbruiksgegevens gebruikt. Alleen op die manier is het mogelijk om een correcte prijsberekening uit te voeren. Vul hier de postcode in van het adres waar u de energie wilt afnemen.

Het invullen van de juiste postcode is belangrijk, omdat energiemaatschappijen soms per regio andere tarieven hanteren. Zo kan de hoogte van de vastrechtkosten bijvoorbeeld verschillen, omdat deze kosten door de netbeheerder in uw regio worden bepaald.

Enkele (standaard) of een dubbele meter

In principe kunt u meterkasten opdelen in twee soorten: meters met een dubbele teller en meters met een enkele teller. Dit is alleen van toepassing op uw stroomverbruik en niet op uw gasverbruik.

Dubbele meters registeren het energieverbruik in de piek- en daluren apart (dag- en nachttarieven), terwijl enkele meters hier geen onderscheid tussen maken. Indien u een dubbele meter gebruikt, kunt u uw stroomverbruik in de piek- en daluren ook apart in de vergelijker invoeren.

Vul uw verbruik in voor het beste resultaat

Indien u weet hoeveel gas en hoeveel stroom u in de voorgaande jaren (op jaarbasis) hebt verbruikt, zullen de getoonde tarieven het meest accuraat zijn. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de woonsituatie en mate van verbruik ook hetzelfde blijven. Woningen kunnen erg van elkaar verschillen qua energiezuinigheid.

Ik weet niet hoeveel stroom en gas ik verbruik

Als u geen idee hebt hoeveel stroom en gas u op jaarbasis zult verbruiken, bijvoorbeeld omdat u de laatste jaarnota van uw huidige leverancier niet bij de hand hebt, of omdat u bent verhuisd. Dan kunt u niet zo makkelijk alle kosten van energie vergelijken. Gelukkig kunt u wel energie vergelijken met een vooraf ingeschat verbruik. Dit is niet perfect, maar het geeft een redelijk beeld van wat de te verwachten kosten zijn. Uiteraard kunt u ook alle goedkope aanbieders van energie vergelijken op duurzaamheid waarbij de prijsvergelijking minder belangrijk is.

Daarom kunt u de energievergelijker instellen op basis van de volgende schattingen;

  • Single (gemiddeld verbruik van een eenpersoonshuishouden)
  • Duo (gemiddeld verbruik van een tweepersoonshuishouden)
  • Gezin 3 personen (gemiddeld verbruik van een driepersoonshuishouden)
  • Gezin 4 personen (gemiddeld verbruik van een vierpersoonshuishouden)
  • Gezin 5 personen (gemiddeld verbruik van een vijfpersoonshuishouden)

Energiecontract kiezen

Kies het beste energiecontract

Bij veel energieleveranciers kunt u kiezen tussen verschillende soorten contracten. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier, kunt u het beste alle soorten contracten aangevinkt laten. Het is dat wel belangrijk goed te snappen wat de verschillen tussen de contractvormen inhouden.

Hieronder geven we bij elke contractvorm een korte uitleg:

1 jaar vast – contract voor bepaalde tijd
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 1 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor betaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

2 jaar vast – contract voor bepaalde tijd
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 2 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 2 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 2 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

3 jaar vast – contract voor bepaalde tijd
Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 3 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 3 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 3 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Flexibel – contract voor onbepaalde tijd
Bij een flexibel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het voordeel van zo’n flexibel contract is dat u op elk moment kunt overstappen naar een andere energieleverancier, zonder dat u een opzegvergoeding hoeft te betalen. Wel dient u rekening te houden met het wettelijk vastgestelde opzegtermijn van 30 dagen.

1 jaar variabel – contract voor bepaalde tijd

Bij een 1 jaar variabel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het contract is in tegenstelling to bij een flexibel contract wel voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Duurzame energie

Duurzame energie

Het soort energie heeft te maken met de duurzaamheid van de stroom en het gas dat u afneemt. Zie ook de duurzame energievergelijker. Ga hiervoor naar duurzameenergievergelijken.nl

Hieronder geven uitleg over de mogelijkheden.

Groene stroom

Als u alleen het vinkje voor ‘groene stroom’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij de aangeboden stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Er worden in dit geval dus ook tarieven getoond waarbij de stroom die u afneemt duurzaam is opgewekt (groene stroom), maar het gas dat u afneemt niet duurzaam is gewonnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, zullen niet worden getoond.

100% groene energie

Als u alleen het vinkje voor ‘100% goen’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom als het gas dat u afneemt afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, of het gas niet op duurzame wijze wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.

100% grijze energie

Als u alleen het vinkje voor ‘100% grijs’ aanvinkt, zullen alleen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom als het gas dat u afneemt afkomstig is uit niet-duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij wel groene stroom wordt geleverd, of het gas duurzaam wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.

Energie vergelijken

Energie vergelijken loont! Vergelijk alle aanbieders online en bespaar direct!