Online energie vergelijker

In nog geen 5 minuten kunt u de energieprijzen van alle leveranciers vergelijken en bepalen welke de beste is. Vervolgens kunt u direct beginnen met besparen. U hoeft slechts uw postcode en het verbruik in te vullen om de beschikbare energieleveranciers te vergelijken. Zodoende kunnen wij goed berekenen wat de energiekosten zijn. Sorteer het aanbod naar wens op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

U kunt meerdere filters toepassen om het energiecontract te vinden dat het beste aansluit op uw specifieke behoeften. Standaard is de energievergelijking ingesteld met de goedkoopste energieleverancier op basis van het gemiddelde energieverbruik. Uiteraard kunt u de energieleveranciers ook sorteren op duurzame energie. Bijna alle energieleveranciers leveren nu echter standaard duurzame energie.

Vergelijk energie en bespaar op uw kosten

Bent u nog niet eerder overgestapt naar een voordelige energieleverancier, maar wel al jaren klant bij dezelfde leverancier? Dan is de kans groot dat u veel geld kunt besparen. Bent u wel al overgestapt en is uw energieleverancier de goedkoopste van allemaal? Dan is het alsnog verstandig om regelmatig te checken of dat nog steeds zo is. Vergelijk daarom energie snel en simpel op Energievergelijker.com.

Hier vindt u de beste deals, kunt u eenvoudig en gratis overstappen en bespaart u direct op uw energiekosten.

In de blokken aan de linkerkant kunt u de volgende gegevens instellen:

Postcode invullen

Vul hier de postcode in van het adres waar u de energie wilt afnemen.

Het invullen van de juiste postcode is belangrijk, omdat energiemaatschappijen soms per regio andere tarieven hanteren. Zo kan de hoogte van de vastrechtkosten bijvoorbeeld verschillen, omdat deze kosten door de netbeheerder in uw regio worden bepaald.

Enkele (standaard) of een dubbele meter

In principe kunt u meterkasten opdelen in twee soorten: meters met een dubbele teller en meters met een enkele teller. Dit is alleen van toepassing op uw stroomverbruik en niet op uw gasverbruik.

Dubbele meters registeren het energieverbruik in de piek- en daluren apart (dag- en nachttarieven), terwijl enkele meters hier geen onderscheid tussen maken. Indien u een dubbele meter gebruikt, kunt u uw stroomverbruik in de piek- en daluren ook apart in de vergelijker invoeren.

Vul uw verbruik in voor het beste resultaat

Indien u weet hoeveel gas en hoeveel stroom u in de voorgaande jaren (op jaarbasis) hebt verbruikt, zullen de getoonde tarieven het meest accuraat zijn. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de woonsituatie en mate van verbruik ook hetzelfde blijven. Woningen kunnen erg van elkaar verschillen qua energiezuinigheid.

Ik weet niet hoeveel stroom en gas ik verbruik

Als u geen idee hebt hoeveel stroom en gas u op jaarbasis zult verbruiken, bijvoorbeeld omdat u de laatste jaarnota van uw huidige leverancier niet bij de hand hebt, of omdat u bent verhuisd, kunt u de energievergelijker instellen op basis van de volgende schattingen:

• Single (gemiddeld verbruik van een eenpersoonshuishouden)
• Duo (gemiddeld verbruik van een tweepersoonshuishouden)
• Gezin 3 personen (gemiddeld verbruik van een driepersoonshuishouden)
• Gezin 4 personen (gemiddeld verbruik van een vierpersoonshuishouden)

Kies het beste energiecontract met Energievergelijker

Bij veel energieleveranciers kunt u kiezen tussen verschillende soorten contracten. Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier, kunt u het beste alle opties aangevinkt laten. Het is dat wel belangrijk dat u weet wat de verschillen tussen de contractvormen inhouden. Op deze manier kiest u uiteindelijk de energieleverancier met het contract dat het beste bij u past.

1 jaar vast – contract voor bepaalde tijd

Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 1 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor betaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

2 jaar vast – contract voor bepaalde tijd

Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 2 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 2 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 2 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

3 jaar vast – contract voor bepaalde tijd

Bij dit type contract zijn de energietarieven die u per kWh stroom en per m3 gas betaalt voor 3 jaar vastgezet. U bent gedurende de contractduur dus niet afhankelijk van de fluctuaties van energieprijzen.

Het contract is voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 3 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 3 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Flexibel – contract voor onbepaalde tijd

Bij een flexibel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het voordeel van zo’n flexibel contract is dat u op elk moment kunt overstappen naar een andere energieleverancier, zonder dat u een opzegvergoeding hoeft te betalen. Wel dient u rekening te houden met het wettelijk vastgestelde opzegtermijn van 30 dagen.

1 jaar variabel – contract voor bepaalde tijd

Bij een 1 jaar variabel energiecontract worden de tarieven per kWh stroom en per m3 gas niet vastgezet. Als de tarieven van de betreffende leveranciers aangepast worden, zullen de nieuwe tarieven ook voor u gelden.

Het contract is in tegenstelling tot bij een flexibel contract wel voor bepaalde tijd, in dit geval een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u een opzegvergoeding dient te betalen wanneer u binnen deze periode van 1 jaar wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Duurzame energie vergelijker

Er zijn verschillende soorten energie verkrijgbaar. Om het voor u een stuk overzichtelijker te maken, geven wij u toelichting bij iedere vorm van energie.

Groene stroom

Als u het vinkje voor ‘groene stroom’ aanvinkt, zullen alleen energieprijzen worden getoond waarbij de aangeboden stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Er worden in dit geval dus ook tarieven getoond waarbij de stroom die u afneemt duurzaam is opgewekt (groene stroom), maar het gas dat u afneemt niet duurzaam is gewonnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, zullen niet worden getoond.

100% groene energie

Als u het vinkje voor ‘100% groen’ aanvinkt, zullen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom, als het gas dat u afneemt afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij geen groene stroom wordt geleverd, of het gas niet op duurzame wijze wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.

100% grijze energie

Als u het vinkje voor ‘100% grijs’ aanvinkt, zullen alleen energieprijzen worden getoond waarbij zowel de stroom als het gas dat u afneemt afkomstig is uit niet-duurzame energiebronnen. Energiecontracten waarbij wel groene stroom wordt geleverd, of het gas duurzaam wordt gewonnen, zullen niet worden getoond.