Energiebespaarlening

Van plan om uw woning te verduurzamen? Dan is er de energiebespaarlening. Het Nationaal Energiebespaarfonds is de partij die deze leningen verstrekt. En ook nog tegen een gunstige rente. De lening kan ingezet worden voor diverse reparaties. Een woning verduurzamen kan kostbaar zijn. En niet ieder huishouden is bij machte om dit zelf op te hoesten. Het gaat er om dat u er qua wooncomfort op vooruit gaat en vooral lagere energiekosten heeft in de toekomst. U mag eerder aflossen als u daar de ruimte voor heeft. En daar zijn geen extra kosten aan verbonden. De rente bij een energiebespaarlening bedraagt 1.9% en de looptijd van tien jaar.

Energiebespaarlening ook voor aardgasloos maken van de woning

U kunt dan maximaal €65.000 lenen. Dit is voldoende om uw woning op te knappen. Het zal daarbij er ook voor zorgen dat u de waarde van uw woning verhoogd. Meerdere banken zijn aangesloten bij het Nationaal Energiebespaarfonds. De Rabobank en de ASN Bank. Waaronder ook de Regiobank en de SNS bank deel van uitmaken. Omdat Nederland uiteindelijk helemaal van het aardgasnet af wil, is er ook een specifieke lening beschikbaar gesteld: Nieuwbouw Aardgasloos. Bij deze recent toegevoegde lening mag u maximaal €25.000 lenen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan gesteld:

  • Nog op te leveren of te bouwen woning
  • Nieuwbouw woning aangekocht voor 01-09-2018
  • Woning met aardgas aansluiting wordt naar aardgasloos gebracht

Voor particulieren en Vereniging van Eigenaren

Een aanvraag hiervoor kan men doen online op de website van energiebespaarlening. Pas als alle gevraagde documentatie is goedgekeurd dan ontvangt u bericht of de lening is toegekend. Een Vereniging van Eigenaren komt ook in aanmerking voor de lening. Er wordt dan gekeken naar het appartementsrecht. Vanaf tien appartementsrechten kan er €65.000 per appartementsrecht worden verstrekt. De rente hier ligt iets hoger te weten op 2.2%

Huurders zijn afhankelijk van de verhuurder voor de verduurzaming

Een dergelijke lening zoals deze wordt verstrekt is handig voor eigenaren die weinig geld in kas hebben of juist willen houden. Er kunnen natuurlijk andere onvoorziene omstandigheden plaatsvinden. En het verduurzamen van de woning is nu eenmaal een kostbare investering. Voor huurders rest er weinig anders dan te wachten op de verhuurder. De verhuurder is belast met de taak om het woningaanbod te verduurzamen. Veel woningcorporaties zijn al gestart met een deel van het aanbod te verduurzamen. Woningen worden voorzien van triple glas, betere dakisolatie wordt aangebracht etc.

8.9/10 - (63 stemmen)

Plaats een reactie