Energiecontract

Sluiten we een overeenkomst voor de levering van energie en gas met de energieleverancier? Dan ontvangen wij vanuit hun ons energiecontract. Dit contract bevat de looptijd, de leveringsprijzen en overige kosten die u betalen moet. Ook zijn er voorwaarden aan verbonden waaraan de energieleverancier maar u ook zich moeten houden. Dit zijn de algemene leveringsvoorwaarden. Uw energiecontract laat tevens zien welke soort energie u krijgt geleverd. Loopt uw energiecontract ten einde? Dan wordt het tijd om een nieuwe af te sluiten of het huidige te verlengen. Toch stapt men liever over naar een andere energieleverancier. Dit is omdat een andere aanbieder vaak een goedkopere aanbieding heeft.

Huidige energiecontract voortzetten levert niet veel op

Door te blijven zal er vaak niets veranderen en wordt uw voorschotbedrag vaak ook hoger. Het energiecontract geldt immers voor een bepaalde tijd. Verstrijkt deze tijd dan wordt uw huidige contract omgezet in eentje met variabele tarieven. Dat betekent dat er bepaalde dingen gaan veranderen. U mag dan elke maand uw contract opzeggen ten eerste. Maar als de energieleverancier de tarieven verhoogt en u houdt het huidige contract aan dan gaat u meer betalen. Daarom wordt er vaak gekozen voor een nieuw energiecontract. De bijbehorende korting is aantrekkelijk. Het gaat dan om een paar honderd euro voordeel.

Er ligt voordeel op u te wachten

Dit voordeel laten de meeste consumenten dus niet liggen. Vlak voor het verstrijken van de einddatum gaan de meesten alweer op zoek naar nieuwe energie aanbiedingen. Ze nemen de tijd om erover na te denken en zodra ze er klaar voor zijn stappen ze over. Eenjarige energiecontracten zijn het meest gewild. Een jaar vliegt immers zo voorbij en dan kan er weer gekozen worden voor een nieuwe aanbieding. Dat kan energie met gratis cadeau zijn of energie met cashback korting. Of het voorschotbedrag is al verlaagd bij de nieuwe energieleverancier. Er zijn dus een aantal keuzes. Welke keuze dat wordt is aan u.

Een energiecontract is een overeenkomst tussen u en de energieleverancier

Een energiecontract is dus de overeenkomst tussen u en de energieleverancier. De inhoud van het contract hangt af van wat u kiest. Is het een energiecontract van een jaar met echte groene stroom? Of een driejarig energiecontract met grijze stroom? En de hoogte van de korting kan uiteenlopen. Daarom is het aan te raden om de informatie rustig in u op te nemen. Wilt u niet overhaast een keuze maken dan leest u alles goed door. Vink alvast de looptijd van een jaar aan. Dan bent u verzekerd van een energievergelijking van alle energiecontracten met de looptijd van een jaar. Deze zijn het voordeligst. Gaat u voor duurzaam? Vink dan ook even alle duurzame energieleveranciers aan. Er staat dan bij een duurzaamheidsscore bij vermeld wel zo handig.

Stapt u over? Dan zegt de nieuwe energieleverancier uw oude contract voor u op

Uw oude energiecontract wordt voor u opgezegd door de nieuwe energieleverancier. Alleen als u gaat verhuizen moet u uw energiecontract zelf opzeggen. En dan zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier zoeken. Houdt er rekening mee dat een verhuizing of een overstap een aantal weken in beslag neemt. Het overstappen zelf is binnen een aantal minuten gepiept. Maar de levering zal ongeveer in vier weken worden omgezet. Dus houdt ongeveer vier tot zes weken aan daarvoor.

8/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie