Energieleveranciers

Informatie over energieleveranciers

In de rubriek Energieleveranciers:

Bekijk alle energieleveranciers in Nederland de contactgegevens van hun klantenservice (telefoonnummers, e-mailadressen, postadressen en openingstijden). Ook hebben wij van elke leverancier de informatie die ze verschaffen over de missie en visie van het bedrijf samengevat en verwijzen we naar de betreffende website.

Verder gaan we in op het overstappen naar een andere energieleverancier, verschaffen we een voorbeeldbrief om te gebruiken wanneer je zelf je energiecontract wilt opzeggen en behandelen we aanbieders van collectieve energie-inkoop.

 

Energieleveranciers in Nederland

Met betrekking tot energieleveranciers vind je van alle energieleveranciers in Nederland de contactgegevens van hun klantenservice (telefoonnummers, e-mailadressen, postadressen en openingstijden). Ook hebben wij van elke leverancier de informatie die ze verschaffen over de missie en visie van het bedrijf samengevat en verwijzen we naar de betreffende website.
Lees verder >>

Overstappen van energieleverancier

Energieleveranciers doen er veel aan om nieuwe klanten aan te trekken. Ze bieden vaak scherpe aanbiedingen met goedkopere tarieven en betere voorwaarden, waardoor het slim kan zijn om regelmatig naar een andere energieleverancier over te stappen. Een nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je huidige energiecontract wordt opgezegd.
Lees verder >>

Voorbeeldbrief opzeggen energiecontract

Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier zorgt deze ervoor dat jouw huidige contract wordt opgezegd.Mocht je echter zelf het contract met je energieleverancier willen beëindigen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt eenvoudig het contract met jouw energieleverancier door gebruik te maken van onderstaande voorbeeldbrief.
Lees verder >>

Informatie over collectieve energie-inkoop

In Nederland zijn diverse partijen die op basis van een groep mensen op zoek gaan naar de gunstigste deal bij energieleveranciers.  Partijen die in Nederland collectieve energie-inkoop faciliteren zijn ANBO, De Consumentenbond, De Vastelastenbond, Groepsveiling.nl, Homestroom en Vereniging Eigen Huis.
Lees verder >>

Wilt u graag een goede energieleverancier kiezen? Dan bent u ons op het juiste adres. U kunt namelijk eenvoudig en snel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken met behulp van de onderstaande vergelijkingstool. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik berekent u namelijk eenvoudig en snel welke energiemaatschappij het voordeligste is.

Waarom energieleveranciers vergelijken?

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om jaarlijks de overstap te maken. Waarom energieleveranciers vergelijken? Omdat het simpelweg ontzettend veel geld oplevert. Als u al jarenlang klant bent bij dezelfde energieleverancier, is de kans groot dat u veel te veel betaalt. Tijdens een overstap wordt u namelijk weer nieuwe klant, waardoor u kunt profiteren van een welkomstaanbieding. Dit kan bestaan uit een cashback-deal, maar ook kunt u een fysiek cadeau in huis ontvangen. Energieleveranciers vergelijken is natuurlijk gratis, dus ga vooral na of er een geschikte deal voor u bij zit.

Welke energieleveranciers zijn er?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt. Zo zijn er meer dan 40 aanbieders waar u uit kunt kiezen. Deze partijen zijn allemaal goedgekeurd door de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en voldoen aan de eisen. Als u via onze energievergelijker een vergelijking maakt, staan de meeste energiemaatschappijen hier ook daadwerkelijk bij. Zo kunt u onafhankelijk en objectief een goede vergelijking maken op basis van uw verbruik. Zo eenvoudig werkt het.

Hoe kan ik beginnen met energieleveranciers vergelijken?

Energieleveranciers vergelijken is gelukkig erg eenvoudig. U kunt namelijk simpelweg gebruikmaken van onze energievergelijker. Hierbij kunt u verschillende gegevens invoeren om zodoende een goede vergelijking te maken. Daarover vertellen wij hieronder graag meer.

Voer uw postcode en verbruik in

Standaard wordt er gewerkt met een gemiddeld energieverbruik. Dat kunt u echter eenvoudig aanpassen en dat wordt ook aangeraden. U kunt namelijk uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis van deze data kunt u namelijk uw jaarlijkse bedrag berekenen. Dat is erg belangrijk, want het energieverbruik kan sterk verschillen per huishouden. Meer factoren hebben hier namelijk invloed. Pak uw jaarafrekening er daarom bij en controleer uw energieverbruik, zodat u direct op zoek kunt naar de beste deal.

Profiteer van scherpe aanbiedingen

Via onze website kunt u kiezen uit talloze energieleveranciers. Veel van deze partijen bieden ook scherpe energie aanbiedingen. Zo loopt een welkomstkorting soms wel op tot 400 euro per energieleverancier. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Ons actuele overzicht wordt iedere dag bijgewerkt op basis van welkomstkortingen, prijzen per kWh en prijzen per m3 gas.

Kiest u voor een duurzame energieleverancier?

Als u wilt, kunt u ook kiezen voor een duurzame energieleverancier. Daarvoor kunt u gebruikmaken van de handige filters. Als u graag duurzame energie uit Nederland wilt, kunt u daarop filteren. Men noemt dit ook wel oranje stroom en daarmee steunt u de lokale energiebedrijven én boeren. Veel van deze energieleveranciers verkrijgen hun stroom van onder andere boeren, maar ook via windmolenparken. U hoeft hier natuurlijk niet op te filteren, want u kunt ook simpelweg kiezen voor een iets minder duurzame aanbieder.

Kies de juiste looptijd

Als u energieleveranciers vergelijken gaat, is het belangrijk dat u let op de looptijd van het contract. Meestal ziet u alle eenjarige contracten bovenaan staan. Dit heeft ermee te maken dat deze contracten vaak het voordeligste zijn. Driejarige contracten zijn vaak net iets duurder, omdat u niet zo’n hoge welkomstkorting krijgt. Uiteraard kunt u zelf vergelijken om te kijken welke deal het beste bij u past.

Als u kiest voor een eenjarige deal, is het wel belangrijk dat u na een jaar ook weer overstapt. De vaste energietarieven worden dan namelijk omgezet naar variabele energietarieven, waardoor vergelijken zeker weer loont. Uiteraard kunt u dan weer terecht op onze website voor de beste energiedeal.

Vaste of variabele energietarieven?

U kunt ook filteren op vaste of variabele energietarieven. Vaste energietarieven horen bij de vaste energiecontracten (dus met een bepaalde looptijd). Variabele energietarieven horen bij de modelcontracten (direct opzegbaar). Laatstgenoemde is vaak iets duurder en daardoor ook minder interessant voor de meeste huishoudens. Het kan echter handig zijn om te kiezen voor een modelcontract indien u ergens maar een paar maanden woont (bijvoorbeeld als tussenoplossing).

Variabele energietarieven kunnen wijzigen op twee momenten in het jaar: per 1 januari en per 1 juli. Indien dat het geval is, en u beschikt over een variabel energiecontract, wordt u daarvan op de hoogte gebracht. Dit mag namelijk niet stilzwijgend aangepast worden door uw energieleverancier. Een vast energiecontract behoeft echter de voorkeur. Dan kunt u namelijk ook profiteren van interessante kortingen. Dat is niet het geval bij variabele energiecontracten, omdat uw energieleverancier immers niet weet hoe lang u klant blijft.

Filteren op energieleveranciers?

Desgewenst kunt u ook nog filteren op energieleveranciers. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u warme gevoelens heeft bij een bepaalde aanbieder. Echter is het aangeraden om alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk alle acties en aanbiedingen met elkaar vergelijken en kunt u zodoende kiezen voor de beste deal.

Gemiddelde besparing

Hoeveel een huishouden precies bespaart, is erg afhankelijk per huishouden. Een gezin met een vrijstaande woning zal vaak meer besparen, omdat het energieverbruik hier ook hoger is. Een gezin met een tussenwoning zal minder besparen. Gemiddeld bespaart een overstappen echter zo’n 300 euro op jaarbasis. Enkele huishoudens besparen zelfs wel 500 euro. Bereken daarom zelf wat u kunt besparen met een overstap.

Onafhankelijk vergelijken

Via onze website kunt u altijd onafhankelijk vergelijken. Als u energieleveranciers vergelijken gaat worden de energietarieven van de verschillende partijen geraadpleegd. Dat gebeurt op basis van hun eigen actuele tarieven. Op die manier kunt u laagdrempelig verschillende partijen met elkaar vergelijken.

Kan ik op ieder moment overstappen tussen energieleveranciers?

Als u wilt overstappen van energieleverancier, is het raadzaam om de overstap te maken wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Ook wanneer u beschikt over een contract dat binnen zes weken afloopt, kunt u de overstap maken naar een nieuwe energieleverancier. Loopt uw contract echter nog langer door? Zorg er dan voor dat u de overstap pas maakt zodra het contract afloopt. Als u te vroeg overstapt, kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen. Dat is natuurlijk erg zonde van uw geld.

Gratis overstapservice

Als u overstapt energieleverancier, profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Dat houdt in dat u zelf vrijwel niets hoeft te doen voor een overstap. De energieleverancier zegt uw oude contract namelijk op. U hoeft waarschijnlijk alleen maar uw meterstanden door te geven. Zo eenvoudig werkt een overstap tegenwoordig, waardoor u op een erg eenvoudige wijze kunt besparen.

14 dagen bedenktijd

Zodra u overstapt, geniet u altijd nog van 14 dagen bedenktijd. Bedenkt u zich na uw overstap nog? Dan kunt u simpelweg gebruikmaken van de herroepingstermijn. U kunt uw contract altijd kosteloos annuleren. Uw energieleverancier mag hier geen kosten voor in rekening brengen.

Vragen over energieleveranciers vergelijken?

Wilt u graag energieleveranciers vergelijken, maar heeft u nog enige vragen over de energietool? Stuur ons dan vrijblijvend een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen helpen wij u graag tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur uw vragen of zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen. Uiteraard zien wij uw vragen graag tegemoet.