Overstappen van energieleverancier

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u hieronder gebruikmaken van onze handige energievergelijker. Met een overstap kunt u enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Soms loopt de besparing op tot wel 500 euro! Wacht daarom niet langer en stap direct over naar de goedkoopste energieleverancier.

Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in, zodat u gemakkelijk uw jaarlijkse kosten kunt berekenen. Heeft u een geschikte deal gevonden? Klik dan op aanvragen en u vraagt uw nieuwe energiecontract binnen enkele minuten aan. U heeft altijd nog 14 dagen bedenktijd!

Waarom overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is niet alleen erg eenvoudig, maar ook erg verstandig! Door over te stappen kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen en dat is ook dé reden waarom ontzettend veel huishoudens jaarlijks overstappen. Als nieuwe klant kunt u namelijk profiteren van scherpe welkomstaanbiedingen en cadeaus. Bestaande klanten krijgen soms wel een kleine verlengbonus, maar dit staat in scheef contrast met de welkomstkortingen. Ieder jaar als nieuwe klant binnenrollen bij een energieleverancier kent daardoor ontzettend veel voordeel. Overstappen van energieleverancier is tegenwoordig ook erg eenvoudig, dus vergelijk gerust.

Onafhankelijk vergelijken

Via onze website kunt u onafhankelijk vergelijken. Alle energietarieven die u terugvindt op onze website, vindt u ook terug op de website van de energieleverancier. Deze zijn dus een op een overgenomen, waardoor u nooit te veel betaalt. Het maakt ons dus ook niet uit naar welke energiemaatschappij u overstapt. Wij vinden het namelijk alleen maar belangrijk dat u kiest voor de beste deal.

Hoe vind ik de goedkoopste aanbieder?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier en dan bij voorkeur naar de goedkoopste aanbieder? Dan kunt u eenvoudig en snel de beste deal vinden via onze website. Hiervoor kunt u namelijk uw postcode + huisnummer en verbruik invoeren. Op basis van deze data berekent het systeem namelijk welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat vervolgens altijd bovenaan. U vindt de goedkoopste aanbieder dus bijzonder eenvoudig.

Beschikt u thuis over stadsverwarming?

Beschikt u thuis over stadsverwarming? Dan betekent dit dat u uw warmteleverancier niet zelf kunt uitkiezen. Wel kunt u uw eigen stroomleverancier uitkiezen. Indien u beschikt over stadsverwarming, kunt u filteren op alleen stroom. U zult dan alle stroompakketten met elkaar vergelijken voor de beste deal.

Filteren op uw voorkeuren

Als u wilt kunt u eenvoudig en snel filteren op uw voorkeuren. Zo vinden verscheidene huishoudens een duurzame energieleverancier erg belangrijk. Anderen willen graag filteren op contractperiodes, terwijl anderen juist alleen energiepakketten van een bepaalde aanbieder willen vergelijken. Hieronder volgt een kort overzicht met de filteropties.

Een duurzaam energiecontract?

Als u wilt overstappen van energieleverancier, heeft u de mogelijkheid om te filteren op duurzaamheid. Zo kunt u onder andere filteren op alleen duurzame leveranciers, stroom van windmolens, stroom van zonnepanelen of alle groene stroom uit Nederland. Op basis van uw voorkeuren kunt u natuurlijk filteren op deze duurzame energieleveranciers. Uiteraard is deze optie vrijblijvend: u hoeft dus niet te filteren op duurzaamheid. De écht duurzame energieleveranciers zijn voorzien van een duurzaamheidsscore. Deze score is onafhankelijk vastgesteld door meerdere organisaties, waaronder de Consumentenbond. Jaarlijks worden deze scores opnieuw gegeven op basis van verschillende punten.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

overstappen van energieleverancier duurzaam
Kiest u voor duurzaam?

CO2-gecompenseerd gas

Als u wilt, kunt u ook kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt in dat de CO2-uitstoot, welke vrijkomt bij de productie, wordt gecompenseerd met duurzame projecten. Hierbij kunt u niet alleen denken aan het aanplanten van bomen, maar ook wordt er weleens geïnvesteerd in duurzame projecten in Afrika. Energieleveranciers kunnen certificaten inkopen en met dat geld wordt vervolgens geïnvesteerd in duurzaamheid. Vaak kunt u zelf kiezen waarin u wilt investeren. Houd er rekening mee dat CO2-gecompenseerd gas altijd een meerprijs heeft ten opzichte van ‘gewoon’ gas. Niet iedere energieleverancier biedt CO2-gecompenseerd gas aan.

Vaste of variabele energietarieven?

Als u wilt overstappen van energieleverancier, kunt u zowel kiezen uit vaste als variabele energietarieven. Indien u kiest voor een vast contract, betekent dit dat energietarieven gedurende de looptijd vaststaan. Bij variabele tarieven staan de energietarieven niet vast, maar dan kunt u ook niet profiteren van een welkomstkorting. Wel kunt u uw contract op ieder moment opzeggen. Vaste energietarieven met een eenjarig contract is over het algemeen het voordeligste.

Een jaarcontract?

U kunt kiezen uit verschillende contractperiodes. Zo kunt u kiezen uit een eenjarig contract, maar ook kunt u kiezen voor een driejarig contract. Over het algemeen zijn de eenjarige contracten het voordeligste, maar uiteraard kunt u zelf berekenen welke deal het beste bij u past. Als u alle energiecontracten met elkaar wilt vergelijken, hoeft u hier simpelweg niets in te vullen.

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier kan helaas niet op ieder moment. Als u namelijk nog beschikt over een lopend energiecontract, kan het zo zijn dat u een overstapboete moet betalen aan uw huidige energiemaatschappij. Om die reden is het ook erg belangrijk na te gaan wanneer uw huidige contract afloopt. Loopt deze binnen zes weken af of is deze inmiddels al verlopen? Dan kunt u direct overstappen van energieleverancier. Loopt uw contract echter nog langer door? Dan is het raadzaam nog even te wachten met de overstap, om zo een eventuele overstapboete te voorkomen.

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is ontzettend eenvoudig. Hiervoor kunt u simpelweg gebruikmaken van onze handige energievergelijker. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik wordt berekend wat uw jaarlijkse kosten zijn. De goedkoopste aanbieder staat dan bovenaan. Eventueel kunt u, zoals hierboven omschreven, nog gebruikmaken van enkele filteropties.

Heeft u vervolgens een deal gevonden die bij u past? Dan kunt u overstappen van energieleverancier door te klikken op de knop aanvragen. In sommige gevallen kunt u uw gegevens invoeren op onze website, maar bij bepaalde energieleveranciers wordt u ook doorverwezen naar hun website. U hoeft nu alleen nog maar uw gegevens in te voeren en uw energiecontract is aangevraagd. Zo eenvoudig werkt het!

Overstappen van energieleverancier: standaard 14 dagen bedenktijd

Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd, heeft u altijd nog 14 dagen bedenktijd. U kunt binnen deze periode uw energiecontract dus nog annuleren. Heeft u zich bedacht of heeft u bijvoorbeeld toch een betere deal kunnen vinden? Dan kunt u uw energiecontract kosteloos annuleren binnen deze periode. Annuleren kan via de website van de energieleverancier waar u uw contract heeft aangevraagd. Dat kan dus niet via onze website.

De kosteloze overstapservice

Als u wilt overstappen van energieleverancier, profiteert u altijd van de kosteloze overstapservice. U hoeft uw oude energiecontract niet op te zeggen, want dit doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Op die manier weet u zeker dat u nooit dubbel betaalt voor uw energierekening.

Meterstanden doorgeven

Zijn de 14 dagen bedenktijd verstreken? Dan duurt het vaak nog een maandje voordat uw nieuwe contract ingaat. Op een gegeven moment zal uw energieleverancier vragen naar de meterstanden. Deze kunt u via de opgegeven manier doorsturen naar uw energieleverancier. Beschikt u over een slimme meter en kan deze op afstand worden uitgelezen? Dan hoeft u vaak geen meterstanden door te geven. Uiteraard ontvangt u hierover bericht. De meterstanden zijn nodig voor de eindafrekening (oude energieleverancier) en de vaststelling van de termijnbedragen (nieuwe energieleverancier).

Waarborgsom voor risicoklanten

Indien u bent ‘gemarkeerd’ als risicoklant, dient u vaak nog een waarborgsom te betalen. Dit komt echter alleen voor bij klanten die in het verleden betalingsproblemen hebben gehad bij hun energieleverancier. Een extern bureau voert een kredietwaardigheidstest uit. Dat geldt voor vrijwel iedere energieleverancier, om zo de risico’s voor de energieleverancier te beperken.

Vragen over overstappen van energieleverancier?

Zijn er nog onduidelijkheden en/of heeft u nog een brandende vraag? Uiteraard helpen wij u graag. Ook voor andere vragen omtrent onze website kunt u uiteraard bij ons terecht. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Wij proberen zo snel mogelijk op uw opmerkingen en/of vragen te reageren. Neem hier direct contact met ons op.

Let op: wilt u een contractaanvraag annuleren die u via onze website heeft aangevraagd? Dit kan niet! Daarvoor kunt u echter wel terecht bij de energieleverancier waar u uw contract aangevraagd heeft.