Energiemaatschappij

Energiemaatschappij is eigenlijk een oud hollands woord voor energieleverancier. Zij zijn dus één en dezelfde. De oudere generatie zal nog refereren aan energiemaatschappij. En of dit nu energieleverancier is of energiebedrijf het maakt niet uit. De energiemaatschappij levert u energie en gas. Zij zorgen ervoor dat u uw stopcontacten kunt gebruiken, warm water om te douchen en de verwarming aan kunt zetten. Zonder de energiemaatschappij heeft u deze levering niet. En kunt u er dus ook niet zonder. Sluit daarom altijd een energiecontract af bij de energiemaatschappij van uw keuze.

Welke energiemaatschappij springt eruit?

En dat kunnen er talloze zijn. De grote kern energiemaatschappijen zijn: Eneco, Essent en Nuon zou u denken. Maar dat is allang niet meer aan de orde. De maatschappijen zijn er nog steeds maar er zijn er zo ontzettend veel bijgekomen. We hebben er tegenwoordig circa 45. Dat betekent dus dat er meer dan genoeg keuze is in energiecontracten. De looptijden variëren net als de energie en gasproducten. Duurzaam of niet. Met cadeau of zonder cadeau. Het lijkt soms een wirwar aan aanbiedingen. Om al te grote verwarring te voorkomen kunt u het beste van tevoren al beslissen wat u precies wilt. Gaat uw voorkeur uit naar de meest duurzame energiemaatschappij? Dan kunt u deze optie al aanvinken voordat u start met energie vergelijken. Wilt u persé een kortlopend energiecontract afsluiten? Vink dan ook even de looptijd voor een jaar aan.

Uw energievergelijking direct personaliseren voor een aanbod op maat

Vooraf kunt u dus al een aantal keuzes aanvinken. Dat heet ook wel uw energievergelijking personaliseren. Dan wordt er dus specifiek op een aantal voorkeuren gezocht. Dan hoeft u ook geen ingewikkelde rekensommen te maken. Want dat doet de energievergelijker wel voor u. U vergelijkt alleen uw huidige voorschotbedrag met de kosten omschreven in de energievergelijking. Degene die er het meest uitspringt staat toch al bovenaan. U kunt uw zoektocht dus snel vereenvoudigen. Elk jaar kan de term goedkoopste energiemaatschappij weer veranderen. Dus de maatschappij die u vorig jaar gekozen heeft hoeft nu niet per definitie de goedkoopste te zijn. En dat is alleen maar goed nieuws. Er is dus elk jaar de mogelijkheid om te besparen.

Uw voorschotbedrag verlagen doet u met overstappen

Verlaag vooral uw voorschotkosten met de keuze voor een ander energiecontract. Alles is al duur genoeg vind u ook niet? Check uw einddatum van uw energiecontract. Dan weet u direct wanneer de beste periode is om over te stappen. Vaak weten we dit wel net als met een telefonie abonnement. Verstrijkt het energiecontract of abonnement dan zijn we weer vrij om over te stappen. Zo simpel is het al jaren. U wilt zorgeloos kunnen kiezen voor een goedkoper product? Leg u dan niet te lang vast. Kies in dat geval altijd voor een eenjarig energiecontract. Dat biedt u sneller de kans om weer te wisselen van energiecontract. We moeten ons namelijk aan de regels houden. En één daarvan is het uitzitten van de looptijd. Stapt u onverhoopt toch eerder op? Dan mag u een opzegboete verwachten. Dit is minimaal €50 voor energie en €50 voor gas.

Voorkom die opzegboete en mijdt vijfjarige looptijden bij een energiecontract

Maximaal loopt de boete op tot €125 voor energie en €125 voor gas. Maar dan spreken we ook van een energiecontract die een duur heeft van vijf jaar. Vijf jaar lang niet overstappen is vijf jaar lang alle kortingen mislopen. Het is helemaal niet nodig om een dergelijk lange overeenkomst aan te gaan. Dit doen we alleen bij het afsluiten van een hypotheek van dertig jaar. Dat is hier gelukkig niet aan de orde. U moet namelijk ook weten dat uw voordeel bij een vijfjarig contract het lang niet haalt bij het voordeel van een eenjarig contract.

8.3/10 - (61 stemmen)

Plaats een reactie