Energierekening

Iedere maand ontvangen wij de energierekening vanuit de energieleverancier. De kosten die we betalen voor stroom en gas worden daarin vermeld. Wij betalen deze kosten altijd vooraf. Als dan blijkt na een jaar dat er meer verbruikt is dan normaal dan rekent de energieleverancier nog met ons af. De energierekening geeft niet enkel de leveringstarieven weer. Ook andere kosten zijn we verschuldigd. Denk aan vastrecht kosten, de heffingskorting, BTW, energiebelasting en Opslag Duurzame energie.

De kosten op uw energierekening

Dat zijn dus enorm veel kosten die samen uw energierekening maken. Het voordeel van de energierekening vergelijken is dat niet iedere energieleverancier dezelfde tarieven hanteert. Daar kunt u dus de vruchten van plukken. De goedkoopste energierekening zetten wij in de vergelijker altijd bovenaan. Zo ziet u in een oogopslag wie u de goedkoopste tarieven biedt. Door de tarieven van iedere aanbieder met elkaar te vergelijken weet u of u nu teveel betaalt. Misschien vraagt uw huidige energieleverancier wel meer voor het vastrecht. En de energiebelasting betaalt u over elke kilowatuur en kubieke meter. Verbruikt u daar minder van dan vorig jaar? Dan scheelt dat in de energiekosten.

Andere partijen die geld van ons krijgen zijn de netbeheerder en belastingdienst

De netbeheerder en de belastingdienst vangen naast de energieleverancier ook een bedrag per maand. De netbeheerder beheert namelijk de aansluiting van uw woning. Tevens betaalt u de netbeheerder ook andere kosten. Zij moeten namelijk kosten maken om het elektriciteitsnetwerk en gasnetwerk draaiende te houden. Onze energievoorziening is zeer goed. We hebben namelijk niet vaak te maken met storingen. En dit komt omdat de netbeheerders elke dag onderhoud uitvoeren. En die maken dus kosten. Deze kosten betalen wij ook via de energierekening. De belastingdienst int weer de btw, de Opslag Duurzame Energie en de energiebelasting.

Veel meer overstappers de laatste tien jaren

Omdat de energierekening steeds maar duurder wordt komen consumenten nu wel vaker in actie. Zij vergelijken vaker hun energiekosten. Ze willen namelijk erg graag besparen en dat is te begrijpen. Door te wisselen van energierekening en dus energieleverancier kan dit gauw €600 per jaar opleveren. Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Hoe hoger de besparing des te duurder was u uit bij de vorige energieleverancier. En uw verbruik speelt ook een grote rol. Probeer dat verbruik zoveel mogelijk te temperen. Want ook daar kunt u veel voordeel uit halen. Want als u minder verbruikt betaalt u ook minder zo simpel is het echt.

8.4/10 - (65 stemmen)

Plaats een reactie