Energieveiling

Bij veiling denken we in eerste instantie aan het veilen van kostbare schilderijen. Maar er bestaat ook een energieveiling, hier wordt kortweg energie en gas geveild. Energiebedrijven doen mee aan de energieveiling met de hoop een zo’n groot mogelijke groep nieuwe klanten aan te trekken. Een consumentenorganisatie biedt dan namens leden of niet leden op het aanbod van het energiebedrijf. Wint een energiebedrijf de veiling dan mogen zij rekenen op een grote groep nieuwe klanten. Als u deel heeft genomen aan een dergelijke energieveiling dan kunt u overwegen het aanbod aan te nemen. Maar vind u de aanbieding niet goedkoop genoeg dan mag u ook weigeren.

Energieveiling afslaan? Dat mag

Degene die weigert heeft dan ook op internet een energievergelijking gemaakt. Daar vinden ze dan een nog goedkoper aanbod. Het is dus ook niet verplicht om voor het aanbod uit de energieveiling te gaan. Uw focus moet zijn de goedkoopste energie en gas te vinden. Als dat binnen de energieveiling is dikke prima, is dit niet zo? Zoek dan gerust verder. Want er zijn echt zoveel energie aanbiedingen verkrijgbaar. Kies dus nooit zonder meer voor de eerste de beste energie aanbieding. Uw organisatie doet natuurlijk zijn best om energie en gas zo goedkoop mogelijk in te kopen. Maar dat lukt niet altijd. Want aan een energieveiling doen lang niet alle energiebedrijven mee. Dus dan is de kans groot dat er altijd nog wel een goedkopere aanbieding gevonden kan worden.

Zelf energie producten zoeken is ook toegestaan

Een andere uitdrukking bij energieveiling is collectief, een energiecollectief waarbij op grote school collectief wordt ingekocht. Dit is afhankelijk van wat er geboden wordt en hoeveel deelnemende energiebedrijven er zijn. Wilt u er zeker van zijn dat u een energievergelijking maakt gebaseerd op alle aanbieders? Dan is zelf zoeken naar het goedkoopste energiebedrijf dé optie. U kunt zich uiteraard inschrijven bij een energieveiling als het u wel aantrekkelijk lijkt. Maar er niks mis mee om zelf ook even op onderzoek uit te gaan. Wacht dan ook even met het aannemen van het aanbod van de energieveiling. Vind u op een bepaalde website of hier op EnergieVergelijker.com een beter aanbod? Dan kiest u dat. Het gaat erom dat u weet als overstappende consument dat u de hand heeft in de keuze.

Het goedkoopste energiecontract zelf zoeken en afsluiten

Soms komt het voor dat een energieveiling een energiecontract biedt dat in de regel duurder uitvalt. De looptijd is bijvoorbeeld drie jaar en het energie en gastarief ook hoger. Ondanks het feit dat er wordt gezegd dat de energieveiling als goedkoopste uit de bus komt hoeft dit niet zo te zijn. Energie vergelijken moet altijd vrijblijvend zijn. Dus als u niet via EnergieVergelijker.com zou willen overstappen dan is dat ook uw goed recht. In deze tijd mag u namelijk de beslissing nemen. En u mag er zolang over doen als u wilt. Menigeen wacht net zolang tot ze echt het gevoel hebben dat ze ook de beste deal voor hun adres hebben gevonden. En waarom ook niet? U bent namelijk degene die elke maand moet betalen aan het energiebedrijf.

Lees dus altijd goed de voorwaarden bij een nieuw energiecontract door, of het nu van een energieveiling is of een energievergelijker. Stap enkel over als uw gevoel goed zit. En anders wacht u toch nog even? Als uw huidige energiecontract verlopen is dan mag u elke maand opzeggen. En houdt in acht dat het hier om een maand opzegtermijn gaat.

8.5/10 - (72 stemmen)

Plaats een reactie