Energieverbruik van verlichting

Bent u benieuwd naar het energieverbruik van verlichting? Dan is dit sterk afhankelijk van type verlichting dat u in huis heeft. In dit artikel treft u een overzicht met de meest gebruikte verlichting. Daarnaast geven wij u enkele bespaartips, waarmee u op eenvoudige manier kunt besparen op uw energierekening.

Tip: wilt u al onze bespaartips lezen? Bekijk onze 101 tips om energie te besparen.

De meeste onzuinige lampen

Er bestaan een aantal lampen die allesbehalve energiezuinig zijn. Dat zijn gloeilampen en die enorme (oude) Tl-buizen. Beschikt u nog over gloeilampen in uw woning? Dan is het noodzakelijk om deze op korte termijn te vervangen voor zuinigere lampen. Hieronder volgt een overzicht van de zuinigere lampen

Minder zuinige lampen

Tussen de onzuinige lampen en de meest energiezuinige lampen is er nog een middenmoter: de minder zuinige lampen. Halogeenlampen worden namelijk gezien als minder zuinige lampen. Alhoewel het energieverbruik van verlichting van halogeenlampen iets minder is dan van gloeilampen, is het vooralsnog raadzaam om te kiezen voor de meest energiezuinige modellen. Daarom komen wij nu op.

De meest energiezuinige lampen

De meeste energiezuinige lampen zijn spaarlampen, de nieuwe Tl-buizen en led-lampen. Hierbij zijn de led-lampen het meest energiezuinigst. Led-lampen zijn namelijk nóg energiezuiniger dan spaarlampen. Beschikt u over een grote zaak of een schuur? Dan kunt u hier kiezen voor de nieuwe Tl-buizen. Deze zijn vele malen energiezuiniger dan de oudere modellen. U kunt besparen op het energieverbruik van verlichting door de meest onzuinige lampen te vervangen voor de meest energiezuinige lampen.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik kunt u eenvoudig en snel berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Overstappen duurt slechts enkele minuten, terwijl u daar tot wel 500 euro op jaarbasis mee kunt besparen.

7.9/10 - (49 stemmen)

Plaats een reactie