Fabels over overstappen van energieleverancier

Veel Nederlanders zijn nog nooit overgestapt van energieleverancier. Er bestaan dan ook veel fabels over overstappen van energieleverancier. Zo zou dit bijzonder lastig zijn en zou dat veel moeite kosten. Ook zijn sommige mensen bang dat zij tijdelijk worden afgesloten van stroom en gas. Gelukkig is daar helemaal niets van waar. In dit artikel: vijf fabels over overstappen van energieleverancier.

1. Overstappen kost bijzonder veel tijd en is erg lastig

Veel Nederlanders stappen niet over, omdat een overstap veel tijd zou kosten. Ook zou het erg lastig zijn om een nieuwe energieleverancier uit te zoeken. Gelukkig is daar niets van waar. Overstappen van energieleverancier is juist erg eenvoudig. U hoeft namelijk alleen maar uw postcode + huisnummer en energieverbruik in te voeren en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude energiecontract bovendien op. De overstap is dus snel geregeld en is allesbehalve lastig.

2. Een meerjarig energiecontract is de voordeligste keuze

Ook denken vele Nederlanders dat een meerjarig contract de voordeligste keuze is. Dat klinkt ook wel logisch, want veel telecomproviders werken namelijk wel zo. Een meerjarig telefoonabonnement is vaak de voordeligste keuze. Bij energie is dit vaak echter niet zo. De korting wordt bij meerjarige contracten namelijk verspreid over de looptijd. Meestal in de korting dan ook minder hoog. Bij een eenjarig contract krijgt u een hoger korting en dat ook nog eens direct als korting terug op uw eerste jaarafrekening. Uiteraard kunt u zelf onze energievergelijker raadplegen en nagaan welke deal het beste bij u past. Zorg ervoor dat u uw postcode + huisnummer en energieverbruik invoert voor een goede berekening.

3. Misschien word ik wel afgesloten van stroom en gas

Soms denkt men ook wel dat zij worden afgesloten van stroom en gas bij een overstap. Daarover hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken. De netbeheerder zal namelijk gewoon stroom en gas blijven leveren. In feite is het daarmee ook een administratieve wijziging die u veel geld kan opleveren.

4. Ik krijg vast een overstapboete als ik overstap

Een overstapboete krijgt u gelukkig niet zomaar. Deze ontvangt u namelijk alleen maar wanneer u daadwerkelijk uw contract openbreekt. Loopt uw contract binnen zes weken af of beschikt over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u altijd overstappen zonder u zorgen te maken over een overstapboete. Loopt uw contract echter nog langer door dan twee maanden? Dan is het in dat geval wel raadzaam om nog even te wachten met de overstap.

5. Overstappen levert geen besparing op

De laatste uit dit lijst met fabels over overstappen van energieleverancier is de volgende: overstappen levert geen besparing op. Als je al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zit en overstapt naar de goedkoopste energiemaatschappij, bespaart u altijd! Bovendien kunt u gratis een energievergelijking maken, dus waarom ook niet?

Hoe kan ik energie vergelijken?

Dit waren de vijf grootste fabels over overstappen van energieleverancier. Bent u er nu van overtuigd dat een overstap wel loont? Dan kunt u uiteraard energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Dat werkt volledig onafhankelijk van alle energieleveranciers. U kunt dus eenvoudig en snel nagaan welke aanbieder het voordeligste is. Uiteraard zetten wij de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan in ons vergelijkingssysteem.

Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik berekent u eenvoudig en snel welke aanbieder op dit moment het voordeligste is. Dit kan verschillen per regio en ook per energieverbruik. Een goede vergelijking maken is daarom erg belangrijk.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over het maken van een energievergelijking? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur en dan helpen wij u uiteraard graag met overstap.

8.3/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie