Fabels over zonnepanelen

Steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Toch bestaat er ook nog veel onbekendheid. Sommige huishoudens kiezen ervoor om geen zonnepanelen te nemen vanwege een aantal fabels. Deze fabels over zonnepanelen willen wij graag uit de wereld helpen. Hieronder volgen de zes grootste fabels over zonnepanelen.

1. Zonnepanelen werken alleen in zonnige landen

Veel mensen denken dat zonnepanelen een grote hoeveelheid zon nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De naam doet dat misschien ook wel een beetje vermoeden, maar zonnepanelen werken vooralsnog erg goed als het iets minder zonnig is. Ook op een bewolkte dag kunnen zonnepanelen namelijk ook een goed rendement opleveren. Tien zonnepanelen leveren circa 2400 kWh stroom per jaar op. Dat is het gemiddelde jaarverbruik aan stroom voor twee personen in een huishouden.

2. Geen geschikt dak

Heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kunt u geen zonnepanelen nemen! Ook dit behoort tot de fabels over zonnepanelen, want er zijn gelukkig wel alternatieve manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook elders zonnepanelen kopen, bijvoorbeeld in een zonnepark. Ook kunt u natuurlijk zonnepanelen op iemand anders zijn dak plaatsen en er op die manier van meegenieten. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden.

3. Zonnepanelen moeten naar het zuiden gericht zijn

Volgens velen moeten zonnepanelen naar het zuiden gericht worden. Het klopt dat de zonnepanelen dan het meest efficiënts werken. Echter werken zonnepanelen ook behoorlijk wanneer deze naar het westen of oosten staan. Ook dan is een rendement van 80 procent zeker haalbaar.

4. Ik heb een vergunning nodig

Nog meer fabels over zonnepanelen: ik heb een vergunning nodig. Ook is dat niet het geval, mits u zonnepanelen wilt plaatsen op een monumentaal pand of een pand dat onderdeel is van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Als u dus in een ‘normaal’ huis woont, heeft u geen vergunning nodig.

5. Zonnepanelen zijn niet goed voor het milieu

Zonnepanelen zijn juist goed voor het milieu. Immers hoeft u geen energie meer af te nemen bij uw energieleverancier, die het mogelijk verkrijgt via fossiele brandstoffen. Zo gaat u veel uitstoot tegen.

6. Zonnepanelen kunnen niet uit

Denkt u dat u uw investering in de zonnepanelen niet terugverdient? Denk dan nog maar eens na! Dit behoort misschien wel tot een van de grootste fabels over zonnepanelen. U kunt uw zonnepanelen namelijk binnen circa zeven jaar terugverdienen. Zonnepanelen gaan vaak zo’n 25 jaar mee en dus kunt u lang profiteren van gratis stroom.

Subsidie via de gemeente

Soms kunt u een subsidie via de gemeente verkrijgen. Dat is niet altijd het geval, want dit verschilt namelijk per gemeente. Ondernemers kunnen de btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat is in ieder geval al mooi meegenomen.

Energie vergelijken?

Dit waren onze zes fabels over zonnepanelen. Overweegt u al zonnepanelen? U kunt er veel geld mee besparen. Ook kunt u geld besparen met een overstap. U kunt hier direct energie vergelijken in onze energievergelijker. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat uiteraard altijd bovenaan. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten. Wacht daarom niet langer en stap ook over. De besparing is enorm.

9/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie