Gasprijzen 2021

Wat doen de gasprijzen 2021 momenteel? Door dit te checken middels een energievergelijking kunt u al vooruit kijken. We leggen onze gasprijzen immers al een jaar of langer vast. De beste manier is om een energiecontract te kiezen die een looptijd heeft van een jaar. Of sluit jij je eerste energiecontract af? Let dan vooral goed op. Het lijkt verleidelijk om de kosten voor nog langer vast te zetten. Maar dat is het vaak niet. Wat vooral interessant is bij het aangaan van een energiecontract is toch de looptijd. Dat is omdat de prijzen elk jaar weer veranderen.

Gasprijzen 2021

We schrikken vaak van de nieuwsberichten dat alles duurder wordt. Dus dan is de eerste ingeving: Laten we energie vergelijken en direct de prijzen vastleggen voor drie jaar. Dat hoeft dus helemaal niet. Want een korting vanuit het energiebedrijf levert het meeste voordeel op. De gasprijzen 2021 lijken vooralsnog lager. Dit komt omdat er veel aanbod is, en de olieprijzen zijn onstabiel. Dit resulteert weer in lagere gasprijzen. En we verbruiken ook minder gas. Dit hangt weer samen met de temperaturen buiten. We ervaren geen barre winters meer. Daardoor zetten huishoudens de verwarming automatisch al lager.

U bepaalt of u een hoge gasrekening krijgt of niet

Het gasverbruik in huis kan een hoge gasrekening opleveren. Maar door goed op te letten en niet meteen een slinger aan de thermostaat te geven bezuinigd u al. Immers de gemiddelde temperatuur in de winter ligt buiten op zo’n tien graden. Dat is niet warm maar beslist ook niet erg koud. We kunnen dus prima doen met een temperatuur van 20 graden binnenshuis. Waar wij als huishoudens ook van profiteren is de gasoorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland.

Behaal voordeel door de energievergelijker te gebruiken

De gasprijzen zijn daardoor flink gedaald. Dit zal natuurlijk niet eeuwig zo blijven, maar voor degenen die nu de energievergelijker gebruiken zien daar het voordeel. Energiebedrijven verlagen vaak hun tarieven. De gaskraan in Nederland wordt wel steeds meer dichtgedraaid. En Nederland zal uit moeten wijken naar het buitenland voor importgas. Desondanks profiteren wij dus nog van de vele kortingen. De gasprijs mag dan wel hoog zijn. Maar een energiebedrijf zal niet altijd meegaan daarin. Want er zijn altijd nieuwe klanten nodig.

Aanbiedingen in energie en gas zullen er altijd blijven

Zij willen vooral geen klanten afschrikken door met enorm hoge gasprijzen te adverteren. Laten we eerlijk zijn daar zult u ook niet voor gaan kiezen. Omdat we de vrijheid bezitten om vrij te kunnen kiezen voor een andere gasleverancier zullen wij verder kijken. En daar is onze energiemarkt dan ook voor bedoeld. Blijf dus altijd bezig met energie vergelijken. Loopt uw energiecontract bijna af? Bekijk dan vooral de geboden aanbiedingen. En blijf niet zitten bij uw huidige energiebedrijf.

Opstappen betekent geld besparen

De kans is namelijk groot dat u een paar honderd euro kunt besparen door op te stappen. Dat is teveel geld om te laten liggen. We krijgen elk jaar wel weer met een verhoging te maken. Zij het de provider die meer vraagt voor zijn internetdiensten of de zorgverzekeraar die zijn zorgpremie verhoogt. Dat zorgt ervoor dat consumenten in actie komen. Want waar we meer moeten betalen proberen we anderzijds weer te bezuinigen.

Gasprijzen blijven nog wel een tijdje lager dan normaal

Vooralsnog zullen de gasprijzen 2021 nog wel een tijdje lager dan normaal blijven. Dat betekent dus dat u kunt besparen op uw gasrekening. De algehele energiekosten kunnen dus lager uitvallen als u overstapt en blijft bezuinigen. De energiebelasting op stroom is gelukkig een stuk lager dan de energiebelasting op gas. Toch raden we u aan om de stekkers niet meer te laten zitten. Zet alles netjes uit voordat u op bed gaat. Onnodig stroom verbruiken is ook niet meer van deze tijd. En door stekkers wel te laten zitten is ook onveilig. Voorkom brandgevaar door kortsluiting.

9/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie