Gasprijzen

Heeft u een blik op uw huidige gasprijzen geworpen en vindt u dat dit veel goedkoper kan? Dat kan waarschijnlijk ook. Nu is het wel zo dat de gasprijzen voor een ieder hoger zijn geworden. Het kabinet besloot een aantal jaren terug al dat de energiebelasting omhoog moest. Dit was een manier om huishoudens te ontmoedigen teveel gas te verbruiken. Dat was de originele gedachte erachter. In de praktijk blijkt dat huishoudens maar mondjesmaat zijn begonnen met besparen. Douchen zal toch elke dag moeten gebeuren en afwassen ook. Toch kan iedereen zijn gaskosten verlagen door minder te gebruiken. We hoeven namelijk niet een half uur te douchen. En twintig minuten ook niet. Wist u wel dat zelfs vijf minuten volstaat voor een fatsoenlijke douchebeurt?

Waarom zijn de gasprijzen toch zo hoog?

Als u dat blijft aanhouden deze vijf minuten per keer dan zult u zien dat uw gasrekening een stuk lager wordt. Dit veranderd helaas niets aan de gasprijzen zelf, maar wel veranderd het uw jaarafrekening. We betalen door de hoge heffingen op aardgas nu zo’n 0.72 eurocent per kubieke meter gas. Dat is meer dan driemaal zoveel als wij betalen voor stroom. De kale gasprijs is niet eens zo hoog. Wel de energiebelasting erop. Want in 2019 betalen we maar liefst €0,29 eurocent per m3. Ter vergelijking: voor stroom betalen €0,09 eurocent aan energiebelasting. Dat is weer een derde minder dan voor gas. We kunnen het leuk vinden of niet, maar we zullen deze belasting toch moeten betalen.

Zoek uw heil in een nieuwe energievergelijking

Daarom zijn onze gasprijzen ook zo hoog geworden. Toch kunt u uw heil nog zoeken in een energievergelijking. Want daar valt echt nog winst te behalen. Staar u niet blind op een cashback of welkomstkorting. Maar let vooral op de jaarlijkse kosten. De ene energieleverancier vraagt lagere gasprijzen maar de totaalprijs doet het hem. Het is geen doen om de kale gasprijzen per aanbieder te vergelijken. Wat u wel dient te doen is het bekijken van de top 5. Want wij zetten de goedkoopste gasprijs natuurlijk bovenaan. Dat scheelt u een enorm uitzoek werk en het scheelt u geld. Als u ook nog weet te besparen op uw gasverbruik thuis, dan hoeft u helemaal geen last te hebben van die vervelende prijsstijgingen.

Overstappen dat geeft nieuwe energie én korting!

Stap dus gewoon elk jaar weer over door te profiteren van de geldende kortingen. Met uw juiste verbruik op zak kunt u vele energiedeals vinden. Waarbij er altijd eentje uitspringt die de goedkoopste op uw adres blijkt te zijn. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Bekijk hieronder in onze energievergelijker maar eens hoeveel voordeel u kunt behalen. Overstappen is kosteloos en annuleren mag binnen veertien dagen.

9/10 - (70 stemmen)

Plaats een reactie