Gasrekening

Niet iedereen is altijd even blij wanneer de gasrekening binnenkomt. Want de kosten voor gas worden steeds duurder. De gasrekening is zo duur omdat de ene na de andere heffing verhoogd wordt. En wat u daaraan kunt doen is gasrekeningen vergelijken bij andere energieleveranciers. Zo ziet u wat er te koop is. Want niet elke energieleverancier hanteert dezelfde gasprijzen. Ziet u bij een ander dat het goedkoper kan dan kunt u eenvoudig opstappen. Het klinkt simpel en dat is het ook. De verstandige consument kiest dan ook voor een eenjarig contract. Elk jaar vergelijken is dan mogelijk.

Besparen op uw gasrekening

En de kosten die men ermee bespaart lopen wel op tot een bedrag van €450 op jaarbasis. Dus u zou wel gek zijn om niet op te stappen. Want daarmee laat u in feite dus geld liggen. Dit zult u vast vaker gelezen hebben, maar het is een waarheid als een koe. Soms denkt men ook, ja alles wordt nu eenmaal duurder dus besparen lukt toch niet. Jawel want u kunt ook thuis wat aan de situatie doen. Want elke kubieke meter gas die u verbruikt daar kunt u spaarzamer mee omgaan. Want als er minder gas wordt verbruikt dan wordt er ook minder afgedragen aan de energieleverancier.

Ga spaarzaam met aardgas om

En waar verbruikt u gas in huis? Met koken, douchen en verwarmen. Voor het koken is niet zoveel gas nodig, dus daar hoeft u niets aan te doen. Maar de mate van douchen en verwarmen daar kan echt wel iets aan gedaan worden. Spring eerder onder die douche vandaan. Breng de tijd dat u onder de douche staat terug naar een aantal minuten. Laten we zeggen vijf minuten douchen per keer. Dan bespaart u op jaarbasis al snel honderd euro! En door de thermostaat ook naar beneden te draaien met één graad, daar bespaart u ook €80 per jaar mee. Dan is €180 dus zo verdiend!

De aardgaswinning in Nederland

Aardgas zal op den duur schaarser worden. En vooral nu omwonenden in het gebied waar gas wordt gewonnen steeds meer schade ondervinden. Het kabinet is daardoor genoodzaakt de gaskraan dicht te draaien. En dat is maar goed ook. Want voor de omwonenden levert het naast schade ook veel stress op. Hun woningen worden minder waard maar het woongenot gaat er ook op achteruit. In plaats daarvan kan de overheid gas importeren. Omdat we gas nog wel een aantal jaren nodig blijven hebben. Wel is het zo dat we afstevenen op een toekomst waar geen gas meer nodig is. De aardgaswinning in Nederland zal dus op zijn retour zijn. En in 2050 moet Nederland echt 100% energieneutraal zijn.

EnergieVergelijker.com helpt u met het zoeken naar de goedkoopste gasrekening voor uw adres. We vragen u enkel uw postcode,huisnummer en verbruik in te vullen. Daaruit zal er een exacte prijsvergelijking ontstaan. Hieruit kunt u kiezen. Zoek bijvoorbeeld op de meest duurzame energieleverancier. Of degene met de hoogste korting. Er kan op allerlei voorkeuren gezocht worden. Als u zover bent dan kunt u met een gerust hart overstappen. Want de gekozen energieleverancier neemt het overstapproces voor u waar. Dat wil zeggen dat zij uw oude energieleverancier voor u opzeggen.

8/10 - (51 stemmen)

Plaats een reactie