Gasverbruik

Elke kubieke meter aardgas die we thuis verbruiken valt onder ons gasverbruik. Dus voor het douchen gebruiken we aardgas maar ook voor het verwarmen van de woning. En niet te vergeten: We koken op aardgas mits u geen inductieplaat gebruikt. Het gas dat we nodig hebben hangt af van ons gedrag. Douchen we veel dan verbruiken we ook meer gas. Staat de verwarming lang aan dan gaat er ook veel gas doorheen. Ook de temperatuur van de thermostaat hangt ervan af. Als u standaard de thermostaat op 22 graden heeft staan in de winter, dan verbruikt u meer dan wanneer deze op 21 graden staat. Om het gasverbruik te verlagen moeten we dus minder ervan gebruiken. Klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. We moeten het alleen wel even doen.

Gasverbruik verhoogd? Doe er direct iets aan!

Vooral als er een gepeperde jaarafrekening verschijnt dan zijn we ineens wel bereid om het te doen. Als u dit nu op voorhand al zou doen dan voorkomt u dat u achteraf moet bij betalen. Als u goed kijkt naar uw energiekosten dan zult u opmerken dat 1/3 daarvan aan gas opgaat. Gas is nu eenmaal duurder dan stroom. Wat ook meespeelt in het gasverbruik is of uw woning goed geïsoleerd is. Als dit niet zo blijkt te zijn dan vliegt er meer gas uit dan normaal. En misschien betaalt u wel teveel voor uw gas. Als u elk jaar energie vergelijkt zult u verschillen opmerken in de tarieven. Bent u benieuwd of u misschien minder kunt gaan betalen? Dan raden wij u aan te starten met energie vergelijken. Zo ziet u direct of uw gastarief goedkoper kan.

Wat kunt u besparen per jaar?

Overstappen levert in de regel toch zo’n €250 per jaar op en vaak meer. Besparen op gas in huis levert nog eens circa €150 per jaar op. We hoeven ons dus niet neer te leggen bij een hoog gasverbruik. U kunt zelfs veel meer besparen, het hangt er maar net vanaf hoe actief u dit aanpakt. Als u door het hele huis gaat en de kieren opzoekt en deze desnoods afdicht dan gaat er minder gas verloren. Het plaatsen van tochtstrippen die toch al niet duur zijn heeft ook de voorkeur. Kort uw douchebeurten zoveel mogelijk in. En houdt standaard vijf minuten daarvoor aan. Als iedereen dat thuis doet dan zal uw gasverbruik aanzienlijk verlaagd worden. Dan kan de besparing nog wel eens verder oplopen dan €400 per jaar. Vind u het belangrijk dat het milieu ontzien wordt? Dan helemaal is gas besparen een goed idee.

Minder CO2? Altijd een goed idee

Zo worden er minder schadelijke stoffen de atmosfeer ingestuurd. Want bij aardgas en stroomverbruik komt CO2 uitstoot kijken. Dus hoe minder u van beide producten verbruikt des te beter. Zo zijn er een aantal energieleveranciers die CO2 gecompenseerd gas aanbieden. Kiest u daarvoor dan draagt u op de juiste manier bij aan een duurzaam klimaat. Kies ernaast ook voor echte Hollandse duurzame stroom. Dan is het plaatje compleet. Want dan verhogen we in Nederland het aandeel in duurzame energie. Maken we gebruik van buitenlandse groene stroom dan weer niet. Het is immers niet hier opgewekt. Uiteindelijk mag u die keuze maken. Stel u wilt gewoon de goedkoopste energie en gas? Dan staat het u natuurlijk vrij om dit te kiezen. Klaar om een gasvergelijking te maken? Hieronder in de energievergelijker staan de beste gas aanbiedingen van dit moment.

7.7/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie