Geschillencommissie Energie Afnemer

We hebben het liever niet maar het kan voorkomen dat we in een geschil belanden met de energieleverancier. Eerst moeten we proberen met ze eruit te komen. Komt u niet tot een wenselijke oplossing? Dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Energie Afnemer. U als afnemer heeft namelijk naast plichten ook rechten. En als u zich onrechtvaardig behandeld voelt en u met uw klacht er niet uitkomt dan is er een dergelijke instantie zoals deze. Overigens kan het ook zijn dat u een geschil heeft met de netbeheerder dan mag u zich ook wenden tot de Geschillencommissie.

Is uw energieleverancier aangesloten voor geschil oplossing van de Geschillencommissie Energie?

Check eerst of uw energieleverancier ook aangesloten is bij de Geschillencommissie Energie. Als dit niet zo is dan heeft stappen naar de Commissie geen zin. Particuliere afnemers kunnen dus stappen naar dit orgaan. Zij behandelen de klachten die een afnemer heeft over een energieleverancier. Dit kan om uiteenlopende zaken gaat. Bijvoorbeeld wanneer iemand onterecht wordt afgesloten of andere leveringsproblemen. Ook klachten over de tarieven die gevraagd worden kunnen een reden zijn. En vaak komt het voor dat een afnemer benadeeld wordt na een storing waardoor zij schade oplopen. Het komt wel voor dat een afnemer een klacht heeft over de functionaliteit van zijn meters. Kortom het kan van alles zijn wat met energie of gas te maken heeft.

Eigen bijdrage betalen deze krijgt u terug als u in het gelijk wordt gesteld

Ligt de financiële schade boven de €5.000? Dan geldt toestemming van beide partijen. U moet bij aanvang een bedrag betalen van €52.50. Als blijkt dat u gelijk heeft krijgt u dit bedrag terug. Een jurist inhuren kost veel meer daarom beroepen afnemers zich vaak op de Geschillencommissie Energie. De Commissie zal u eerst vragen een procedure te doorlopen. Op hun website staat dit van A tot Z beschreven. Op de website kunt u ook bepaalde uitspraken lezen van voorgaande zaken.

Juridisch loket of rechtsbijstandsverzekering kan soms ook helpen

Mocht het onverhoopt zo zijn dat de energieleverancier niet aangemeld is bij de Geschillencommissie Energie, Energie Nederland of Netbeheer Nederland? Bekijk dan in uw verzekeringspakket of u een rechtsbijstandverzekering heeft. Die kunnen als u ervoor verzekerd bent ook hulp bieden. Als laatste middel kunt u zich wenden tot het juridisch loket. Maar over het algemeen zijn de meeste energieleveranciers wel bij één of meerdere bovengenoemde instanties aangesloten.

9.1/10 - (63 stemmen)

Plaats een reactie