Goedkoopste energie

In een dure tijd zoals deze is de goedkoopste energie zoeken noodzakelijk. Waar een paar jaar geleden veel meer gekozen kon worden voor de goedkoopste energie is dat nu iets moeilijker. Onmogelijk niet trouwens. Maar de noodzaak om te besparen leeft nu wel meer. Vooral omdat de overheid van ons verwacht dat wij een tandje gaan bijzetten waar het besparen aangaat. En ze laten ons er ook voor betalen. Wij voelen dat dus enorm in de portemonnee. Leveringskosten gaan omhoog maar ook de netbeheerder doet een duit in het zakje. Ook zij maken meer kosten die zij vervolgens doorberekenen aan de consument.

Goedkoopste energie door te besparen

De overheid, energieleverancier en netbeheerder verhogen dus hun kosten. Wij zien dat terug op onze energierekening. En vrolijk worden wij daar niet van. Toch zorgt het er wel voor dat mensen toch meer in actie komen om hun verbruik terug te dringen. Kijk dat de overheid de kosten verhoogd daar kunnen we niet zoveel aan doen. Wij kunnen enkel meer letten op hoe we met ons energie en gasverbruik omspringen. Op die wijze kan de energierekening dus toch verlaagd worden. Ook wel met energie vergelijken maar om meer over te houden is besparen aan te raden.

Wat gaat u er aan doen?

Besparen staat dus tegenwoordig synoniem voor geld overhouden. En met simpele aanpassingen is dat prima te doen. Tevens biedt het u ook inzicht in hoe u met uw verbruik omspringt. Is dat echt nodig om de warm water kraan te laten lopen tijdens het tanden poetsen of handen wassen? Gebruik desnoods koud water en het beste is om de kraan gewoon uit te zetten. Zet alvast een glaasje water klaar om de mond te spoelen. Wast u uw handen dan zeept u ze eerst in voordat u de kraan aanzet. Met douchen kunt u de tijd gaan timen. Zet een stopwacht op uw telefoon aan of koop een handige timer voor in de douche. Vijf minuten is meer dan voldoende om te douchen. Het zal verschrikkelijk veel aan gas schelen dus ook veel geld.

Overstappen en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier

Energie komt uit ons stopcontact> dus kijk daar ook eens aandachtig naar. Trek desnoods alle stekkers (behalve van de koelkast) uit het stopcontact. Heeft u de stekker niet meer nodig? Meteen ontkoppelen zo verbruikt u ook niet onnodig energie. Ook met deze maatregel zult u uw energiekosten zien dalen. En wanneer we er handigheid in hebben gekregen kan besparen zelfs leuk zijn. Lonend is het in ieder geval. Zoeken naar de goedkoopste energieleverancier heeft ook zijn voordelen. Vooral het voordeel van minimaal €250 per jaar trekt ons aan. Overstappen is een koud kunstje en met de juiste gegevensinvoer zo gedaan.

Plaats een reactie