Wie is de goedkoopste energieleverancier

De goedkoopste energieleverancier kan voor ieder huishouden verschillend zijn. Dit wordt namelijk berekend op basis van verschillende elementen. Zo speelt uw verbruik een rol, maar ook uw woonplaats speelt een rol.

Als u beschikt over zonnepanelen, en daarmee een groot gedeelte van uw eigen energieverbruik opwekt, kan de goedkoopste energieleverancier ook weer een heel ander bedrijf zijn. Zaken als de vaste leveringskosten (eerder bekend als vastrecht) kunnen namelijk ook verschillen per energieleverancier. 

Daarom is het dus ook altijd van groot belang om goed te vergelijken! Uiteraard kan dit via onze website.

Vergelijk energie op basis van uw invoergegevens

De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan in ons vergelijkingssysteem. Dit wordt berekend op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik. Het is dus ook erg belangrijk dat u deze data invoert. Via de knop ‘wijzig gegevens’ kunt u uw exacte verbruik invoeren. Voert u geen gegevens in? Dan wordt het gemiddelde energieverbruik automatisch ingevoerd. Kies liever voor uw daadwerkelijke verbruik: dat is beter voor de berekening. U vindt uw energieverbruik terug op uw meeste recente jaarafrekening.

 

 

100% onafhankelijk goedkope energieleveranciers

Als u vergelijkt via onze vergelijkingssystemen, vergelijkt u altijd onafhankelijk. Wij zijn namelijk niet verbonden aan bepaalde energieleveranciers en tonen daarom altijd gewoon de beste prijs. Op de websites van de verschillende energieleveranciers worden dezelfde welkomstkortingen en aanbiedingen getoond. Wij vinden het belangrijk dat u overstapt naar de goedkoopste energieleverancier en daarom betaalt u nooit extra kosten als u uw energiecontract via ons afsluit.

Heeft u alleen de goedkoopste stroom nodig?

In sommige gevallen zult u alleen stroom nodig zijn bij uw energiecontract. Dat is het geval wanneer u thuis beschikt over stadsverwarming. In dat geval kunt u dus niet uw eigen warmteleverancier uitkiezen. Uiteraard kunt u dan wel stroomleveranciers vergelijken. Daarvoor kunt u selecteren op ‘alleen stroom’ in ons vergelijkingssysteem. Gelukkig kunt u dan ook nog flink besparen.

Gebruikmaken van de sorteer mogelijkheden

Er zijn verschillende filters waar u gebruik van kunt maken als u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, contractperiodes, vaste of variabele energietarieven of zelfs op aanbieder. Hieronder vertellen wij meer over deze mogelijkheden.

Kiest u voor de goedkoopste duurzaamste?

Als u wilt kiezen voor een duurzame energiemaatschappij, kunt u gemakkelijk filteren op de verschillende opties. Zo kunt u onder andere filteren op zonne-energie, windenergie of groene stroom uit Nederland. Als u kiest voor een duurzame energieleverancier, draagt u uw steentje bij aan een beter klimaat. Er zijn gelukkig ook steeds meer budgetmaatschappijen die groene stroom bieden. Zo betaalt u helemaal niet zoveel voor een duurzaam energiecontract, maar wel geniet u van duurzame energie in huis.

CO2-gecompenseerd gas

In het handige vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig aangeven of u wilt kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat houdt in dat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met duurzame projecten. Hierbij kunt u onder andere denken aan het planten van bomen in Brazilië. Het is nog niet helemaal duurzaam, maar het is natuurlijk altijd beter dan aardgas zonder dat hiervan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

Er zijn verschillende energieleveranciers die CO2-gecompenseerd gas aanbieden. Enkele voorbeelden daarvan zijn Powerpeers, Pure Energie en Vandebron. Deze energieleveranciers worden ook gezien als de meest duurzame energiemaatschappijen van Nederland. U kunt zelf berekenen in het vergelijkingssysteem wat de jaarlijkse kosten zijn bij deze energieleveranciers.

Vaste of variabele tarieven

Als u wilt overstappen naar goedkoopste energieleverancier, is het raadzaam om te kiezen voor vaste energietarieven. Hiermee zit u weliswaar aan een contract vast, maar de energietarieven zijn ook vele malen goedkoper. U kunt zelf berekenen welk contract het beste bij u past. Bij vaste energietarieven ontvangt u ook vaak een welkomstkorting. Dat is niet het geval bij variabele energietarieven. Uw energieleverancier weet immers niet hoe lang u klant blijft en beloont u daarom niet als nieuwe, vaste klant.

Na de contractperiode worden de vaste energietarieven omgezet naar variabele energietarieven. Vaak gaat u dan weer meer betalen per prijs kWh stroom. Uiteraard kunt u dan wederom overstappen via onze website voor de beste deal.

Kies voor een jaarcontract

Dit sluit eigenlijk aan op bovenstaande. Bij een jaarcontract ontvangt u namelijk een jaar lang vaste tarieven. Vaak zijn eenjarige energiecontracten het meest voordeligste. In ons handige overzicht kunt u gemakkelijk en snel berekenen welke aanbieder de goedkoopste energieleverancier is. Uiteraard kunt u ook kiezen voor langdurige energiecontracten, maar in de regel zijn deze iets duurder. De welkomstkorting is in verhouding namelijk vaak lager.

Filteren op een energiemaatschappij?

Wilt u graag filteren op een bepaalde energiemaatschappij? Dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Echter wordt dit niet aangeraden, want mogelijk filtert u de goedkoopste energieleverancier dan wel weg! Het is daarom raadzaam om simpelweg alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken voor de beste deal.

Wanneer kan ik de overstap maken?

Wilt u graag de overstap maken naar de goedkoopste energieleverancier? Zorg er dan voor dat u nagaat wanneer uw huidige energiecontract verloopt. U kunt namelijk niet op ieder moment overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Indien uw contract binnen zes weken afloopt, of inmiddels verlopen is, kunt u overstappen. Stapt u over, terwijl u nog een contract met een bepaalde looptijd heeft? Dan riskeert u mogelijk een overstapboete. Dat zou zonde zijn, want dan levert u ook weer een deel van het voordeel in.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is gelukkig erg eenvoudig. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik berekent u gemakkelijk welke aanbieder de goedkoopste energieleverancier is. Vervolgens kunt u simpelweg klikken op de oranje knop ‘aanvragen’. In sommige gevallen wordt u rechtstreeks doorgestuurd naar de website van de energieleverancier, terwijl u bij sommige aanbiedingen het formulier ook via onze website kunt invullen. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd, ontvangt u daarvan een bevestiging. Vanaf dit moment heeft u nog 14 dagen bedenktijd.

14 dagen bedenktijd

Als consument heeft bij iedere aankoop nog 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dus dat u uw contract nog gratis kan annuleren als dat nodig is. Besluit u toch om bij uw oude energieleverancier te blijven of wilt u vooralsnog overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kunt u uw contract gratis annuleren. Zorg ervoor dat u een bevestiging ontvangt van uw annulering, indien u uw aanvraag wilt annuleren. Annuleren kan alleen via de website van de energieleverancier waar u uw contract heeft aangevraagd.

De gratis overstapservice

Zodra de 14 dagen bedenktijd verstreken is, profiteert u van een gratis overstapservice energie. Dat houdt in dat u eenvoudig en snel kunt u overstappen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet uw oude contract op te zeggen, aangezien uw nieuwe energieleverancier dat namelijk voor u regelt. Vaak hoeft u alleen maar uw meterstanden door te geven.

Meterstanden doorgeven aan de goedkoopste energieleverancier

Meestal moet u nog uw meterstanden doorgeven aan uw nieuwe energieleverancier. Zij hebben dit nodig voor de vaststelling van de termijnbedragen. Echter heeft ook uw oude energieleverancier uw meterstanden nodig. Zij gebruiken deze gegevens namelijk voor de eindafrekening. Indien u uw meterstanden moet doorgeven, ontvangt u daarvan een bericht. Mocht u beschikken over een slimme meter, dan kan de energieleverancier uw meterstanden op afstand uitlezen. U hoeft dan niets door te geven.

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor risicoklanten geldt er nog wel een waarborgsom. Een externe partij kijkt bij iedere energieleverancier naar uw kredietwaardigheid. Als u deze ‘test’ slaagt, kunt u gemakkelijk overstappen. Komt u er echter negatief uit? Dan zult u een waarborgsom moeten voldoen. Dit is alleen het geval als u in het verleden betalingsproblemen heeft gehad.

Vragen over goedkoopste energieleverancier?

Heeft u nog vragen over de goedkoopste energieleverancier? Of heeft u andere vragen met betrekking tot onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en dan helpen wij uiteraard graag. Stuur uw vragen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Houd er echter wel rekening mee dat wij geen advies bieden over het uitkiezen van een bepaalde energiemaatschappij. Immers hebben wij een onafhankelijke rol: u kunt zelf berekenen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is! Voor alle andere vragen over onze website kunt u uiteraard contact met ons opnemen.Het kan zomaar