goedkoopste energiemaatschappij

Goedkoopste energiemaatschappij

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij van dit moment? Dan kunt u onze handige energievergelijker raadplegen. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u eenvoudig en snel welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan. Maak eventueel gebruik van de filters om te zoeken naar een aanbieder die bij u past.

Waarom overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij?

Overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij is natuurlijk een aanrader om meerdere redenen. In eerste instantie is het natuurlijk een flinke besparing. Als u al jarenlang bij dezelfde energiemaatschappij klant bent, betaalt u waarschijnlijk veel te veel voor uw energiecontract. Met een overstap kunt u namelijk veel geld besparen.

Wie is momenteel de goedkoopste energiemaatschappij?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij? Dit kan voor ieder huishouden weer een andere leverancier zijn. Gelukkig kunt u onafhankelijk energie vergelijken via onze website voor de beste deal. Hierbij is het belangrijk dat u u postcode + huisnummer en energieverbruik invoert.

Bereken het zelf op basis van uw woonadres en energieverbruik

Op basis van uw woonadres en energieverbruik kunt u gemakkelijk en snel berekenen welke aanbieder nu het voordeligste is. Het is ontzettend belangrijk dat u deze gegevens invoert, want daarmee kunt u namelijk berekenen wat uw jaarlijkse kosten zijn. Op basis daarvan staat de goedkoopste energiemaatschappij altijd bovenaan. Overstappen van energieleverancier duurt vervolgens slechts enkele minuten. Uiteraard vindt u uw energieverbruik terug op uw meest recente jaarafrekening.

Onafhankelijk op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij

Via onze energievergelijker kunt u altijd onafhankelijk vergelijken. Wij zijn niet verbonden aan bepaalde energiemaatschappijen, waardoor u daadwerkelijk op zoek kunt naar de beste deal. Om die reden zetten wij de goedkoopste energiemaatschappij dus ook altijd bovenaan.

Stadsverwarming? Alleen stroom nodig?

Sommige huishoudens beschikken over stadsverwarming. Dat houdt in dat u alleen stroom nodig heeft. Immers kunt u in dat geval niet uw eigen warmteleverancier uitkiezen. Wel heeft u de mogelijkheid om uw eigen stroomleverancier uit te kiezen. Wilt u geen gas afnemen, maar wel graag stroom? Dan kunt u hierop filteren in ons eenvoudige vergelijkingssysteem. Ook wanneer u beschikt over een nul-op-de-meter woning kunt u uiteraard kiezen voor deze optie.

Filteren op diverse opties

Via onze website heeft u diverse filtermogelijkheden. Zo kunt u niet alleen filteren op de groenste energieleverancier, maar ook kunt u bijvoorbeeld filteren op vaste of variabele energietarieven. Uiteraard geven wij hieronder graag een uitgebreide omschrijving van de verschillende mogelijkheden.

Duurzame energiecontracten vergelijken

Als u op zoek gaat naar de goedkoopste energiemaatschappij, heeft u ook de mogelijkheid om te filteren op duurzame energiecontracten. Hierbij kunt u filteren op verschillende punten: alleen duurzame leveranciers, windstroom, zonne-energie of duurzame leveranciers uit Nederland. Windstroom en zonne-energie kan geïmporteerd zijn, maar dat hoeft niet. Wilt u er zeker van zijn dat u kiest voor energie dat is opgewekt in Nederland? Dan kunt u de laatste optie aanvinken. Uiteraard hoeft u deze filters niet te gebruiken. U kunt namelijk ook gewoon alle energiemaatschappijen vergelijken voor de beste deal.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

goedkoopste energiemaatschappij
Kiest u voor duurzaam?

Gas CO2-gecompenseerd

De meeste groene aanbieders bieden ook CO2-gecompenseerd gas aan. Dat houdt in dat de CO2-uitstoot, welke vrijkomt bij de productie van aardgas, wordt gecompenseerd met behulp van duurzame projecten. Zo wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in het aanplanten van bomen of worden er in Afrikaanse projecten geïnvesteerd. Vaak kunt u zelf kiezen waarin u graag wilt investeren. Wilt u graag kiezen voor een groene wereld? Dan kunt u deze optie kiezen. Houd er echter rekening mee dat dit wel een meerprijs betreft. U betaalt dus per m3 gas een hoger bedrag dan normaal. Deze optie is altijd optioneel bij leveranciers.

Vaste of variabele energietarieven?

U kunt ook filteren op vaste of variabele energietarieven tijdens uw speurtocht naar de goedkoopste energiemaatschappij. Vaak zijn de vaste energietarieven de voordeligste keuze, omdat dit ook hoort bij vaste energiecontracten. Hier kunt u ook een leuke welkomstkorting ontvangen. Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij? Zorg er dan voor dat u kiest voor vaste energietarieven.

Een jaarcontract of een meerjarig contract?

U heeft de keuze uit meerdere contractperiodes. Zo kunt u kiezen voor een jaarcontract, een meerjarig contract of kunt u kiezen voor een direct opzegbaar contract. In de regel zijn de jaarcontracten altijd de voordeligste keuze. Uiteraard kunt u zelf berekenen welke deal het beste bij u past. Vaak staan de eenjarige deals echter bovenaan.

Wanneer kan ik overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij?

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij? Dan is het belangrijk dat u past overstapt zodra uw contract dat toelaat. Loopt uw contracten binnen twee maanden af of beschikt u inmiddels over een contract met onbepaalde looptijd? Dan heeft u direct de mogelijkheid om de overstap te maken. Is dat niet het geval en loopt uw contract daarmee dus nog iets langer door? Dan is het wel belangrijk dat u nog even wacht met de overstap. U riskeert namelijk een overstapboete, indien u uw contract openbreekt.

Hoe kan ik overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij?

Overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij is erg eenvoudig. Daarvoor kunt u simpelweg gebruikmaken van onze handige energievergelijker. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik, welke u terugvindt op uw jaarafrekening, kunt u eenvoudig en snel berekenen welke deal het beste bij u past. Vervolgens kunt u nog gebruikmaken van de filters en zodra u de goedkoopste energiemaatschappij heeft gevonden, klikt u op ‘aanvragen’. Vervolgens voert u uw gegevens in en ontvangt u hiervan een bevestiging. Uw aanvraag is nu voltooid. Zo eenvoudig werkt dat.

Bedenktermijn van 14 dagen

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, heeft u standaard nog een bedenktermijn van 14 dagen. Bedenkt u zich nog binnen deze termijn? Dan kunt u uw contract nog kosteloos annuleren. Hiervoor kunt u contact opnemen met de energieleverancier waar u uw aanvraag heeft ingediend. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat u om een bevestiging vraagt. Zo weet u zeker dat uw aanvraag geannuleerd is.

U hoeft uw oude energiecontract niet op te zeggen

De gratis overstapservice energie zorgt ervoor dat u uw oude energiecontract niet hoeft op te zeggen. Dat wordt namelijk voor u geregeld. Uw nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

Meterstanden doorgeven

Soms wordt er nog wel gevraagd naar uw meterstanden. Uw oude energiemaatschappij heeft deze gegevens nodig voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe leverancier dit nodig heeft voor de vaststelling van de termijnbedragen. Uw meterstanden doorgeven is gelukkig erg eenvoudig en uiteraard ontvangt u bericht indien dat nodig is. Ook wordt uitgelegd hoe u uw meterstanden kunt aflezen en doorgeven.

Waarborgsom voor risicoklanten

Als u als risicoklant wilt overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij, kan het zijn dat u een waarborgsom dient te betalen. Een onafhankelijke instelling test uw kredietwaardigheid op basis van uw betaalverleden. Heeft u in het verleden betalingsproblemen gehad? Dan kan uw energieleverancier u een waarborgsom in rekening brengen. Dit ontvangt u terug als u uw termijnbedragen voor een bepaalde periode netjes betaalt. Een waarborgsom komt alleen voor bij klanten met een negatief betaalverleden bij een andere energieleverancier. Vaak kunt u dus zelf al wel nagaan of wel of niet wordt aangemerkt als risicoklant.

Vragen over de goedkoopste energiemaatschappij?

Heeft u nog vragen met betrekking tot de goedkoopste energiemaatschappij? Of heeft u andere vragen over onze website? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en dan helpen wij uiteraard graag met al uw vragen. Stuur uw vragen, opmerkingen of feedback bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.