Heffingskorting

Op uw energierekening staan vele kosten vermeld waaronder de heffingskorting. Deze korting ontvangt u over uw basisverbruik. De belastingdienst vind dat elk huishouden een basisbehoefte nodig heeft aan energie en gas. Daarom heffen ze daar geen belasting over. Dankzij deze heffing betaalt u dus minder. Het wordt vaak ook omschreven als belastingvermindering. En de belastingvermindering voor 2019 ligt op €257.54 inclusief btw.

Belasting heffingskorting verlaagd

We ontvangen dus minder belastingkorting over ons basisverbruik. Andere heffingen gaan helaas weer omhoog. We betalen al meer voor de Opslag Duurzame Energie en voor de energiebelasting. Er worden tal van redenen genoemd voor deze stijgingen. Enerzijds moet men leren zuiniger om te springen met het verbruik. En anderzijds heeft de overheid geld nodig om subsidies te kunnen verstrekken. Hoe dan ook de energierekening is duurder geworden. Daar ontkomt geen enkel huishouden aan. Door actiever bezig te zijn met energie besparen kunnen we daar iets aan doen.

Gewoon meer besparen met zijn allen

Als u daadwerkelijk weet te besparen en dat is eigenlijk best simpel dan hoeft u amper last te hebben van de stijgingen. Overal iets minder van verbruiken elke dag zorgt voor een lagere jaarrekening achteraf. Daardoor zal uw voorschotbedrag ook lager worden. Elk jaar overstappen is ook een methode. Bij elke overstap weet men gerust zo’n €250 of meer te besparen. Door met het gezin aan tafel te gaan zitten en te bespreken dat jullie allen er iets aan gaan doen helpt. Zo weet iedereen waar die aan toe is. Time de douchebeurten en spring onder de douche weg als de 5 minuten zijn bereikt. Leer uw lichaam wennen aan lagere temperaturen. Want de thermostaat kan nog wel een graad lager. Besparen op verwarmingskosten levert ook een voordeel op van zo’n €150 per jaar.

Minder stroom is ook gewoon

Laat ook aan de rest van het gezin weten dat zij hun stekkers uit het stopcontact moeten trekken. Elke keer weer wanneer zij klaar zijn met opladen of tv kijken. Dan betaalt u ook een stuk minder voor sluipverbruik. Want als stekkers in het stopcontact blijven zitten kost u dat gewoon stroom. En dat hoeft helemaal niet. Leer rituelen aan en u zult zien dat uw energierekening gelijk blijft of zelfs goedkoper wordt. Ieder jaar overstappen is altijd aan te raden. Want u kunt genieten van de vele kortingen die geboden worden.

8.7/10 - (63 stemmen)

Plaats een reactie