Hoe kies jij een energieleverancier?

Hoe kies jij een energieleverancier? Kijk je puur naar de goedkoopste tarieven? Of vind jij de mate van duurzaamheid belangrijk? Want er valt al zoveel te kiezen waardoor je je af gaat vragen: Hoe kies ik een energieleverancier? Kijk overstappen is natuurlijk appeltje eitje. Vul je de gevraagde informatie in en dan kun je binnen seconden overstappen. Maar neem eens wat langer de tijd. Zo kun je precies bekijken wat het aanbod inhoudt. Want in die luttele seconden van overstappen heb je vast niet gezien welke soort stroom er wordt geleverd. Of andere belangrijke zaken die men snel over het hoofd ziet.

Hoe kies jij een energieleverancier?

Je kunt wel alvast aangeven dat je enkel duurzame energieleveranciers wilt bekijken. Dat is heel gemakkelijk aan te vinken. En kies je degene die bovenaan staat dan kies je altijd de goedkoopste energieleverancier. Maar het is mens eigen om toch even langer te kijken. Want hoelang loopt het energiecontract dan? En waar komt de stroom exact vandaan? Is het een Hollands Windpark of een waterkrachtcentrale uit Frankrijk? Wordt er bijvoorbeeld een actietarief geboden? Of ook wel de welkomstkorting? Bekijk hoe deze zijn opgebouwd en vervolgens worden berekend.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Hoe zit dat met een cadeau? Heb ik dan ook lagere tarieven?

Staat erbij dat u energie met gratis cadeau krijgt? Check dan de bijbehorende tarieven. Deze kunnen namelijk dan iets duurder zijn. De waarde van je cadeau vertegenwoordigd dan de korting. Je hebt het cadeau dan wel maar betaal je ook minder? Als je echt voor dat cadeau wilt gaan dan neem je iets duurdere tarieven dus voor lief. En dat is mogelijk en wanneer dat geen probleem is dan kies je die aanbieding. Wat de aanbieding ook in mag houden, het is altijd verstandig om deze rustig door te nemen. Want met energie vergelijken kun je de tijd ook nemen. Als jouw energiecontract verlopen is dan heb je een maand opzegtermijn.

Tijdig een nieuwe energieleverancier zoeken is verstandig

Het is uiteraard beter als je vier tot zes weken voor je energiecontract afloopt om over te stappen. Dan kies je weloverwogen en op tijd je nieuwe energieleverancier. Heb je toch nog zoiets van: Ik twijfel en wil er vanaf zien? Dan kan dat ook. Je hebt namelijk veertien dagen de tijd om jouw nieuwe energiecontract te ontbinden. Geef dit schriftelijk en telefonisch aan. Dan moet de nieuwe energieleverancier jou hier ook een bevestiging van geven. Na die bevestiging kun je weer zoeken naar een andere deal.

Energie vergelijken is beslist niet moeilijk

Als je weet hoe je met een energievergelijker om moet gaan dan is energie vergelijken niet moeilijk. Daarom hebben we ook ons best gedaan om het zoeken te vergemakkelijken. Je zult vooraf ingevulde keuzes zien. Vink aan waarvan jij vind waar je op wilt zoeken. Op duurzaam, op looptijd of op vast en variabel tarief. Zo personaliseer je je energievergelijking namelijk. En krijg je de beste aanbiedingen te zien die van toepassing zijn op jouw zoek voorkeuren.

8.8/10 - (60 stemmen)

Plaats een reactie