Hoe vraag ik een spoedaansluiting aan?

Hoe vraag ik een spoedaansluiting aan? Als de uiterlijke datum om u zich aan te melden nog niet verstreken is dan heeft u nog vijf werkdagen. De energieleverancier in kwestie bekijkt wel of het gaat om een afsluiting die voortgekomen is wegen wanbetalen. In dat geval zal elke energieleverancier u om een borg gaan vragen. En let op deze zijn niet mals. Als u problemen heeft met het betalen van uw energierekening, blijf dan bij uw huidige energieleverancier en vraag ze om een betalingsregeling. Zij willen immers dat de openstaande nota wordt voldaan. Dus kunnen ze u tegemoet komen mits u betaalt.

Hoe vraag ik een spoedaansluiting aan?

Gaat het niet om een betalingsregeling maar omdat u verhuisd bent? Dan kan het natuurlijk voorkomen dat u door drukte dit helemaal vergeten bent. De meeste energieleveranciers doen wel aan een spoedaansluiting, ze kunnen u in het beste geval binnen 24 uur aansluiten. Uw netbeheerder kan u ook adviseren wat u het beste kunt doen. Maar het komt er toch op neer dat u een nieuw energiecontract dient af te sluiten. Geef uw verbruik aan in een energievergelijker en die toont u de goedkoopste energieleveranciers.

Regel zaken zoals een energiecontract op tijd!

De vorige bewoners hebben de energielevering stop laten zetten, zij verhuisden hun energiecontract mee. Als u zelf verhuisd bent zorg dan ook dat de energielevering stopgezet wordt op het oude adres. Het beste is om dit een aantal weken voordat u daadwerkelijk verhuist te doen. Sommige energieleveranciers hebben iets langer nodig om u van energie en gas te voorzien zoals Oxxio. Kunt u zolang niet wachten? Dan kunt u andere energieleveranciers proberen. Zodra de energieleverancier geconstateerd heeft dat uw spoedaansluiting niks te maken heeft met wanbetalen dan kunt u in de meeste gevallen snel energie en gas geleverd krijgen.

Wie levert mij snel energie en gas?

Geef aan bij de energieleverancier dat u met spoed een aansluiting nodig heeft. Greenchoice, Pure Energie, Nuon, Eneco en Delta geven klanten deze mogelijkheid. Er kan ondertussen veel veranderen dus in de tussentijd komen daar ook meer energieleveranciers bij die deze dienst leveren. Het is dus duidelijk, wanneer de spoedaansluiting gaat om te laat aanvragen dan krijgt u eerder energie geleverd. Als het gaat om een betalingsachterstand ook wel, maar dan komt er een borg bij kijken. De waarborgsom die dan gevraagd wordt kan oplopen tot ruim €1000.

8.6/10 - (54 stemmen)

Plaats een reactie