Ik heb dubbel glas is HR++ glas beter?

Ik heb dubbel glas is HR++ glas beter? Ja als u daar het geld voor heeft dan kunt u dat overwegen. Want het is momenteel ook wel een gewilde glassoort. U kunt op jaarbasis gauw €80 extra besparen op uw energiekosten. Per vierkante meter moet u denken aan €130. Bij standaard dubbel glas dat overigens altijd beter is dan enkel glas, bespaart u per jaar €140. Maar met HR++ is dat al €260, en laat u HR+++ glas plaatsen dan bespaart u ongeveer €280 op jaarbasis. Van belang is dat u uw woning ook redelijk geïsoleerd heeft natuurlijk.

Dubbel glas en HR++ glas wat zijn de voordelen?

Bij glas is het zo dat hoe hoger de isolatiewaarde van het glas is, des te minder u uw woning hoeft te verwarmen. Daarbij wordt er wel vanuit gegaan dat de cv-ketel minstens een HR ketel is. Heeft u een warmtepomp dan is het nog beter. Dan hoeft u geeneens gas te verbruiken. Er wordt altijd gekeken naar de oppervlakte, dus het aantal vierkante meters van de ramen. Voor uw woning kan het aanschaffen van HR++ glas tussen de €2000 en €2600 kosten. Voor een exacte berekening dient u offertes op te vragen. Het is een indicatie gebaseerd op de tegenwoordige prijzen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Om energie te besparen is hoog rendementsglas altijd beter

HR++ glas heeft de eigenschap goed te isoleren. Op die manier kunt u de temperatuur in huis comfortabel houden. Want wist u dat de meeste warmte in onze woningen verloren gaat via onze ramen? Soms krijgen we na jaren te maken met kieren of tocht rondom de ramen. En dat zijn ook plaatsen waar warmte verloren kan gaan. Als u dan besluit om te gaan voor HR++ glas dan gaat u sowieso besparen op uw energiekosten. Welke optie ook handig is, is dat u uw glas voor u laat werken. We leggen kort uit waarom. Als de zon de hele dag op de ramen staat kan het ook warm worden in huis. Dat is op een gegeven moment onvermijdelijk. Daarom kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een zonwerende coating. Op die wijze kan het glas een verkoelende werking hebben. Dankzij de coating wordt er minder warmte doorgelaten.

HR+++ glas is duurder maar wel de beste manier om optimaal te besparen

Daarbij moet u wel denken aan een meerprijs, maar het kan veel aan warmte schelen. En zonwerend glas is optioneel wanneer de keuze voor HR+++ is. Dit glas isoleert nog beter, en is ook duurder. Per vierkante meter moet u dan denken aan circa €170. Kijk dus altijd naar de isolatiewaarde van het glas. Des te lager de waarde hoe beter deze isoleert. U let dan op de U waarde. Deze staat in W/M2K weergegeven. Dus warmte keer vierkante meter en het verschil in temperatuur uitgedrukt in Kelvin. HR++ is meestal kleiner of gelijk aan 1.2 W/M2K. Ziet u staan een U waarde die groter is dan 1.7 tot aan 2.0 W/M2K? Dan isoleert dit een stuk minder en heeft u te maken met gewoon HR glas. Het dubbele glas dus.

Subsidie beschikbaar voor isolatieglas

Wilt u uw woning verbouwen en hoogrendementsglas aanbrengen? Dan moet u weten dat uw gemeente daar eisen aan gaat stellen. Er wordt gewerkt met een minimale U waarde. Lees de voorwaarden dan ook van tevoren door voordat u het glas gaat bestellen. Wat ook belangrijk is is dat het glas voorzien is van een KIWA keurmerk. Dan weet u ook dat u goed zit. Er bestaat ook een subsidieregeling voor isolatieglas. De U waarde mag dan maximaal 1.6 W/M2K zijn. Bekijk op Energiesubsidiewijzer wat uw financiële mogelijkheden zijn. Elk jaar verandert er wel weer wat als het gaat om de subsidies. Dus lees u tijdig in voordat u gaat renoveren.

 

8.5/10 - (68 stemmen)

Plaats een reactie