Ik stap over word ik afgesloten op het oude adres?

Ik stap over wordt ik afgesloten op het oude adres? Nee u wordt niet afgesloten. Maar er kan altijd een fout gemaakt worden. Als de netbeheerder niet de juiste gegevens heeft. Zij kunnen dan wel afsluiten. Andere oorzaken voor afsluiten zijn: Fraude, het onrechtmatig gebruiken van stroom. Zelf een aanvraag indienen tot afsluiting. Als u overstapt dan krijgt u bericht dat uw energiecontract volgens een bepaalde datum wordt ontbonden. In 99% van de gevallen gaat dat goed. Gaat het onverhoopt niet goed? Trek dan zo snel mogelijk aan de bel. Want een netbeheerder kan de levering dan weer voortzetten.

Ik stap over, word ik afgesloten op het oude adres

Het is namelijk nooit een energieleverancier die de levering daadwerkelijk stop kan zetten. Zij kunnen wel van hun kant het energiecontract ontbinden. Dit kan of door betalingsproblemen zijn of door fraude. In geval van betalingsproblemen dient u zo snel mogelijk een betalingsregeling aan te vragen. Komt de afsluiting door miscommunicatie omdat de overstap niet goed verwerkt is? Bel dan ook uw netbeheerder op. Laat uw ontvangstbevestiging van de overstap zien. Zodat zij zien dat u uw overstap per een bepaalde datum heeft voltooid.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Alles is administratief goed geregeld

Wanneer u heeft aangegeven dat u van energieleverancier A naar B overstapt dan krijgt u daar ook precieze informatie over. Zij communiceren dit per email aan u. Dus loopt uw energiecontract af per 1 januari? Dan zal de levering op het oude adres doorgaan tot de dag dat u daadwerkelijk overstapt. Meestal gaat de levering in een maand nadat uw energiecontract verlopen is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om zonder energie en gas te zitten. Het is enkel een administratieve klus. Over het algemeen hoeft u nooit zonder te zitten. Het komt ook niet heel vaak voor dat men wel dankzij een overstap zonder energie en gas zit.

Bevestigingsmail na overstap niet ontvangen?

Nadat u overgestapt bent dient u een bevestigingsmail te ontvangen. Is dit niet gebeurd? Dan kunt u ons of de website waar u bent overgestapt een mail sturen. Het kan dan zijn dat we u vragen om nogmaals over te stappen. De verhuisdatum is van belang. En om dat goed te laten verlopen vult u deze in. Als er ook al een nieuwe bewoner bekend is op uw oude adres, dan is het ook verstandig om de meterstanden te noteren. Daarmee voorkomt u dat u betalen moet voor wat de nieuwe bewoner verbruikt, en andersom.

Stap op tijd over voor een vlotte verwerking

Energieleveranciers kunnen in het C-AR de fysieke gegevens van beide aansluitingen bekijken. Daardoor zal een overstap vaak wel vlekkeloos verlopen. U kunt ook uw huidige energiecontract meeverhuizen. Bel in dat geval uw energieleverancier op en verwittig ze van uw verhuizing. Doe dit altijd zo’n 6 weken van tevoren. Deze tijd hebben ze namelijk nodig om alles goed te verwerken. En in die tijd kunt u ook mits er geen bevestiging komt op tijd ingrijpen.

 

 

8/10 - (58 stemmen)

Plaats een reactie