Is investeren in energiezuinige apparatuur nuttig?

Vind u investeren in energiezuinige apparatuur nuttig? Het kan nuttig zijn en lonend. Want een energiezuinige wasmachine kan flink wat schelen in het stroomverbruik. De meeste apparaten gaan 10+ jaar mee. En er komt een tijd dat ze vernieuwd moeten worden. Als u dan één voor één de apparaten vervangt voor een energiezuinige variant dan worden uw stroomkosten lager. U verdient uw kosten met een lagere energierekening dus terug.

Investeren in energiezuinige apparatuur nuttig?

Een oude wasmachine is een stroomverslinder. Ook die oude koelkast of vriezer. In dat geval is investeren in energiezuinige apparatuur nuttig. Nu is het niet zo dat u alles maar moet vervangen. Integendeel maar als een apparaat aan vervanging toe is, let dan goed op het energielabel. Een energielabel A+++ is zuinig, een A+ niet eens meer. Dat was vroeger wel zo. Want een oude wasmachine draagt waarschijnlijk het label B of C.

Welke apparaten verbruiken het meeste denkt u?

Eigenlijk alles wat stroom verbruikt kunt u eens nakijken op wat hier het verbruik van is. Wist u dat een Aquarium vol vissen enorm veel stroom verbruikt? Deze staat immers de hele dag aan. Hoe groter het Aquarium des te meer stroomverbruik. Nu heeft niet ieder huishouden een aquarium staan. Maar dit is om een voorbeeld te noemen. U kunt dus flink stroom besparen op uw huishoudelijke apparatuur. Daarom is het letten op het energielabel ook van belang.

investeren in energiezuinige apparatuur nuttig?

Een lagere energierekening is altijd welkom

Dat investeren in energiezuinige apparatuur nuttig kan zijn vertaalt zich dus in een lagere energierekening. Maar u kunt ook letten op het sluipverbruik. Zorg elke avond dat de meeste apparaten uitgezet worden. Een stekkerdoos waarop meerdere apparaten zijn aangesloten kunt u simpelweg uitdoen. Met een druk op de knop verbruikt dit s’nachts dan ook geen stroom. Heeft u kinderen? Leer ze dan spelenderwijs zuiniger met het stroomverbruik om te gaan. Laat ze hun steentje bijdragen door hun taken te geven. Daarbij geeft u aan dat zij hun computer of tv ook uit moeten zetten. Wordt er geen tv gekeken? Zet de tv dan ook echt uit.

Randapparatuur zoals de dvd speler verbruiken ook ongemerkt stroom

Alle randapparatuur rondom de tv verbruiken ook ongemerkt stroom. Denk hier aan de dvd speler, of de HDD recorder of audio installatie. Sluit de stekkers van deze apparaten ook aan op een stekkerdoos. Gaat u slapen? Klik simpelweg op de uit knop. Als u eenmaal een nieuw energiezuinig apparaat heeft aangeschaft of meerdere, dan zult u dit op uw jaarafrekening merken. U zult dan zien dat uw stroomverbruik lager is. Als u ook goed op uw stroomverbruik heeft gelet door te besparen dan is het voordeel nog hoger.

Op jaarbasis kunt u dus enkel door zuiniger met stroom om te gaan al zo’n €150 besparen. Met een energiezuinig apparaat dus nog meer. De meeste consumenten hebben wel een laptop of tablet in huis. Dit is makkelijker te gebruiken dan een grote logge computer. De laptop of tablet zal in dat geval veel minder stroom verbruiken. Dus door te voorkomen dat u onnodig stroom verbruikt ontkoppelt u tevens stekkers of gebruikt een stekkerdoos. Een energiezuinige wasdroger of vaatwasser doet ook een extra duit in het zakje.

De goedkoopste energieleverancier 2020 vinden met EnergieVergelijker.com

En u kunt met onze energievergelijker ook op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier van 2020. Ook dit jaar weer zijn er meer dan voldoende energie aanbiedingen te vinden. Op basis van uw adres en postcode is de goedkoopste energie aanbieding dan ook zo gevonden. Een extra korting op uw jaarbedrag zorgt ook weer voor besparing.

 

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie