Is verlengen van mijn energiecontract verstandig?

Is verlengen van mijn energiecontract verstandig? In de meeste gevallen niet. Wij leggen u uit waarom. Er is namelijk voldoende keuze in energieleveranciers. Dus zal het aanbod erg uitgebreid zijn. De vele kortingen die verstrekt worden dus ook. Natuurlijk kan het best zo zijn dat uw energieleverancier u ook een aanbod doet. Vergelijk deze dan met de online energie aanbiedingen. Als uw energiebedrijf de goedkoopste blijkt te zijn dan kunt u het verlengen van uw energiecontract gewoon doorzetten.

Slimme vergelijkers zoeken naar de slimste deal

Maar vaak als men al start met energie vergelijken dan vinden ze altijd een slimmere deal. Wat resulteert in het opstappen van de consument. Het zit zo, energieleveranciers focussen zich zoveel mogelijk op nieuwe klanten. Daarbij worden bestaande klanten vaak overgeslagen. Ze zijn immers al klant, en er zijn er genoeg die niet eens opnieuw starten met vergelijken. Daar verdiend een energieleverancier dan weer op. Dit zijn ook wel de slapers op onze energiemarkt. Terwijl deze groep juist enorm kan besparen.

Verlengen van mijn energiecontract verstandig? Nee vaak niet

Deze groep vind het vaak wel prima en blijven zitten. Het is een administratief gedoe, of volgens hun valt de besparing wel mee. En vaak zijn ze tevreden over de energieleverancier waardoor ze loyaal blijven. En dat is natuurlijk een goede eigenschap en reden om te blijven. Maar bekijken we het uit een besparend oogpunt? Dan is het verlengen van uw energiecontract niet verstandig. U laat daarmee honderden euro’s aan besparing liggen. Ieder jaar is er de kans om minimaal €250 te besparen. Dus maak daar dan ook gebruik van.

Welke korting zal ik kiezen?

Energieleveranciers brengen de kortingen op verschillende manieren. Zoals het verlagen van uw voorschotbedrag. Uw korting is dan al verrekend. En u betaalt daardoor minder. Of u krijgt achteraf een geldbedrag op uw bankrekening bijgeschreven. Een cadeau kiezen is ook mogelijk. Maar dan gaat u meestal niet minder betalen. De waarde van de korting zit dan in het cadeau. Als u liever een cadeau heeft dan kan dat uiteraard. Want de cadeaus lopen ook uiteen. Van een gratis thermostaat tot een boormachine. Weekendjes weg zijn tegenwoordig ook populair.

Het is dus maar net wat u wilt. Echt korting? Dan stapt u over naar de goedkoopste energieleverancier. Het verlagen van uw maandelijkse kosten zal meer rust brengen. Want we hebben met zoveel kosten te maken, en alles wordt maar duurder. Bent u gereed om ook eens energie te vergelijken? Alles wordt dan glashelder met een energievergelijking.

 

8.4/10 - (66 stemmen)

Plaats een reactie