Kan ik ook de kosten voor water vergelijken?

We gebruiken niet enkel gas en stroom maar ook water. Kan ik ook de kosten voor water vergelijken? Het antwoord daarop is: Nee dat kan niet. Net zoals we een netbeheerder aangewezen krijgen is dat ook het geval met het waterbedrijf. Nu is water niet erg duur maar het is voorstelbaar dat we ook die kosten willen en kunnen vergelijken. Een gemiddeld gezin verbruikt per maand ongeveer 160 kubieke meter water waarvoor ze ongeveer €20 per maand kwijt zijn. Dat is beduidend minder dan we betalen voor gas en stroom.

Kan ik ook de kosten voor water vergelijken?

Iedere regio krijgt dus een waterbedrijf toegewezen. Daarom kunt u de kosten voor water niet vergelijken. Dit waterbedrijf regelt de waterlevering in uw wijk en gemeente. Zij dragen zorg voor de waterleidingen in uw gebied. U kunt als u gaat verhuizen doorgeven dat u de nieuwe bewoner van het adres bent. Het kan namelijk zijn dat de watertoevoer is afgesloten. U kunt daarvoor online inloggen op de website van het waterbedrijf. Geef aan de huidige leverancier van water door dat u gaat verhuizen, en breng de nieuwe mits u gaat verhuizen naar een andere regio ook op de hoogte. Blijft u hetzelfde waterbedrijf houden? Dan ook geeft u door dat u gaat verhuizen.

Verhuizen? Geef dit door aan het waterbedrijf

Bij een verhuizing geeft u net als bij de energieleverancier uw meterstanden door, in dit geval de watermeterstanden. Zo kan het waterbedrijf een slotnota opmaken van uw waterverbruik. Zij zullen dit enkele weken na uw verhuizing aan u opsturen. De waterstanden doorgeven zorgt er ook voor dat u niet hoeft te betalen voor het waterverbruik van een nieuwe bewoner. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Wanneer u van het ene waterbedrijf naar het andere gaat, dient u zich af te melden op het oude adres.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Kan ik ook de kosten voor water vergelijken

Waar vind ik de watermeter?

De watermeter bevindt zich meestal ook in de meterkast, zo niet? Dan staat of ligt de watermeter bij de voordeur. Daar bevind zich dan een luik die u openen moet. Maak tevens een foto van de meterstanden, dan heeft u altijd digitaal bewijs. U kunt het waterbedrijf bellen om de meterstanden door te geven, maar vaak kan het ook online. Dit gaat makkelijker en sneller. U kunt via EnergieVergelijker.com wel uw kosten voor energie en gas vergelijken. Zoek samen met ons naar de goedkoopste energieleverancier en bespaar veel geld.

8/10 - (48 stemmen)

Plaats een reactie