Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier

Is kiezen voor de goedkoopste energieleverancier verstandig? Gaan de energiekosten niet omhoog? Wordt alles niet duurder? Ja er gaan een aantal kosten omhoog. En de kosten voor stroom juist weer omlaag. Zetten we dit naast elkaar dan maakt het toch niks uit? Want al die verhogingen daar helpt een verlaging niet bij toch? Natuurlijk wel want energieleveranciers willen ook graag nieuwe klanten aantrekken. En daarom zullen ze toch door blijven stunten met goedkopere tarieven. En de goedkoopste energieleverancier 2020 vind u door een vergelijking te maken.

Geen zin om over te stappen?

Niet iedereen heeft er trek in. Het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier 2020 brengt voor sommigen enkel irritatie. Want overstappen kan zo’n gedoe zijn. Waarom verlaagt mijn energieleverancier gewoon niet automatisch de kosten? Dat snappen we, maar vaak zijn het de nieuwe klanten die die korting krijgen. Daarom geven we ook aan dat u het beste de kosten voor energie en gas kunt vergelijken. U ziet dan een aantal energieleveranciers die flink wat korting bieden. Welke dat precies zijn hangt af van uw adres. Door over te stappen kunt u dus wel uw energierekening verlagen. Niet overstappen betekent dat u de korting misloopt. Hoe kunt u kiezen voor de goedkoopste energieleverancier 2020?

Kiezen voor de goedkoopste energieleverancier

Juist omdat de kosten weer hoger worden gaan de meeste consumenten daarom weer op zoek naar de goedkoopste energieleverancier. Vooral omdat we weer de jaarrekening in de bus hebben gekregen. Nou ja in onze mailbox dan. Daarop staat vermeld wat uw verwachte kosten zijn. Staat dat u niet aan? Dan kunt u weer opnieuw starten met energie vergelijken. Met een energievergelijker zoekt u dan naar de beste aanbiedingen van dit moment. En wanneer u één kiest dan zorgt dit ervoor dat u uw kosten al heeft vastgelegd.

De goedkoopste energieleverancier kunt u dus vinden online. Energieleveranciers concurreren stevig met elkaar. Daarom zult u ook verscheidene kortingen tegenkomen. Het jaarbedrag dat is wat telt. Dus daar kunt u op letten. Een korting van €250 kan mooi zijn, maar het gaat erom wat u uiteindelijk gaat betalen. Het is juist de truc om uw maandelijkse kosten te verlagen. Want daardoor betaalt u minder aan uw energieleverancier.

Hoe kunnen we de kosten aan de energieleverancier verlagen?

Minder betalen aan uw energieleverancier kan ook door zoveel mogelijk op uw verbruik te letten. Het is aan te raden om uw verbruik in de hand te houden. Want minder is eigenlijk meer. En dan bedoelen we: Door minder te verbruiken houdt u meer over. Dus begin daar vandaag nog mee. Trek de stekker uit het stopcontact van ieder apparaat dat niet gebruikt wordt. En let ook vooral op hoe u met uw gasverbruik omspringt. Te lang douchen is niet aan te raden. Want vele kubieke meters gas gaan daardoor verloren. En dat zijn dure kubieke meters gas.

Bespaar nu en glimlach later als u uw jaarrekening ontvangt

Energiebelasting op gas is een stuk hoger dan de energiebelasting op energie. Dus u kunt daar wel degelijk op letten. En waar gebruiken we veel gas voor? De verwarming en het douchen. Draai de kachels op de slaapkamers uit. Ook de kachel in de gang of het toilet. Die hoeven niet de hele dag aan te staan. Ze hoeven eigenlijk helemaal niet aan te staan. Want lang vertoeft u daar toch niet. En uw dekbed geeft voldoende warmte af. Als u dat goed in de gaten houdt kunt u uw voorschotbedrag aanzienlijk verlagen. En dat houdt in dat u dus ook minder hoeft af te dragen. Stap nu over naar de goedkoopste energieleverancier en bespaar direct al honderden euro’s.

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie