Laagtarief

Vraagt u zich af wat de term laagtarief op uw energierekening betekent? Laagtarief is ook wel daltarief. Het gaat hierbij om de stroom die u verbruikt tussen 23:00 en 07:00. U betaalt tijdens deze uren minder. Het laagtarief geldt op feestdagen en in het weekend. Inwoners woonachtig in Noord-Brabant en Limburg mogen er twee uren eerder gebruik van maken. Hun laagtarief start al om 21:00 tot en met 07:00. Dit tarief ziet u enkel bij huishoudens met een dubbele meter.

Laagtarief voor degenen met een dubbele meter

Dat houdt dus in dat degene die een enkele meter bezit geen gebruik maakt van twee tarieven. Zij betalen alle uren één en hetzelfde tarief. Is er een slimme energiemeter geplaatst? Dan kunt u ook gebruik maken van laagtarief. Op zich scheelt het tegenwoordig niet heel veel meer ten opzichte van het normaal tarief. Maar als u graag gebruik wilt maken ervan dan kan dat dus. Bezit u een enkele meter en wilt u ook twee telramen in uw energiemeter? Dan raden we u aan om te wachten tot de netbeheerder de slimme meter komt plaatsen. Als u deze eerder geplaatst wilt hebben dan zijn daar kosten aan verbonden. Dus wacht dan gewoon even.

Is het echt veel goedkoper dat laagtarief?

En zoals we net schreven twee tarieven kiezen kan natuurlijk, maar er zijn genoeg energiedeals waarbij één tarief ook voordelen biedt. Het gaat er gewoon om dat u slim met uw energieverbruik omgaat. Gebruik vaker de waslijn in plaats van de wasdroger. Dat scheelt al enorm in de energiekosten. En natuurlijk kunt u op andere manieren besparen op energie. Gebruik enkel apparaten voor even. Dus als u klaar bent met tv kijken trek de stekker eruit. Bent u klaar met opladen of geen zin meer om achter de pc te zitten? Ook hier geldt: Trek de stekker eruit elke dag weer. U zult dan opmerken dat uw energieverbruik een stuk lager zal uitvallen.

Het goedkoopste energietarief vinden

Het goedkoopste energietarief zult u altijd vinden bovenaan de energievergelijking. Want daar zal de goedkoopste energieleverancier staan. Deze is dan gevonden met uw postcode en verbruik. Dus u mag ervan uitgaan dat dit de goedkoopste deal is voor u. Als u ieder zoekt naar de goedkoopste energie dan betaalt u snel een ander tarief. Uw voorschotbedrag valt dan lager uit. Wisselt u van energieleverancier dan scheelt het minimaal €250 op jaarbasis. Bespaart u actief op uw energieverbruik? Dan bespaart u afhankelijk van uw bespaar gedrag nog meer. Start met energieverbruik berekenen en tel uit uw winst.

7.8/10 - (50 stemmen)

Plaats een reactie