Loopt mijn energiecontract automatisch af?

Loopt mijn energiecontract automatisch af? Nee deze zal na afloop voor onbepaalde tijd worden verlengd. Stel uw energiecontract loopt af per 1 januari dan heeft u te maken met een maand opzegtermijn. Zorg dan ook dat u vlak voor het verstrijken van de einddatum een nieuwe energieleverancier vind. Het juiste moment om op te stappen is ongeveer zes weken van tevoren. Zo heeft u ruim de tijd om een goedkopere energiedeal te vinden. De meeste consumenten weten precies wanneer deze datum is. Zij zijn dan vaak al een aantal keer gewisseld van energieleverancier. 

Zeg uw energiecontract op tijd op

Komt u er te laat achter dat uw energiecontract verlopen is? Dus stel dat u dit beseft op 31 januari? Dan gaat ook de maand opzegtermijn in. Daarom is het verstandig om een herinnering op uw telefoon of computer te zetten vlak voor het aflopen van het contract. Als u opnieuw energie vergelijkt dan houdt de nieuwe energieleverancier ook rekening met de opzegtermijn. Zij laten dan de levering ingaan een maand na opzegging. Op deze wijze komt u dan ook nooit zonder energie en gas te zitten. Het komt wel voor dat men gaat verhuizen en vergeet de verhuizing door te geven.

Geef een verhuizing ook tijdig door

Ook in geval van verhuizing is het verstandig om dit zes weken van tevoren te doen. Als uw huidige energiecontract nog lang niet afgelopen is, dan kunt u het beste dit energiecontract meeverhuizen naar de nieuwe woning. Is deze wel bijna afgelopen? Mooi dan loopt alles gestroomlijnd in elkaar over. En mag u dus een nieuwe energieleverancier uitzoeken. Een verhuizing op zich kost al genoeg geld aan inrichtingskosten dus is een goedkopere energiedeal welkom.

Vergeten een energiecontract te sluiten? Doe dit zo snel mogelijk

Als u heeft besloten te kiezen voor een andere energieleverancier dan is het voordeel dat zij de verhuizing regelen. Zij dragen er zorg voor dat uw levering door blijft gaan. Het komt wel voor dat als men een nieuwbouw woning betreedt dat ze soms vergeten een nieuwe energieleverancier te zoeken. Ze maken nog gebruik van de bouwlevering van het bouwbedrijf. De netbeheerder zal u tijdig informeren over het zoeken van een energieleverancier. Zij sturen u dan een brief waarin zij u vragen een nieuw energiecontract te sluiten. Hier geldt natuurlijk ook dat het op tijd dient te gebeuren. U loopt anders risico zonder stroom en gas te zitten.

Ook energie vergelijken?

Benieuwd naar de energiekosten van een andere energieleverancier? Start dan de energievergelijker eens op en start met energie vergelijken. In de meeste gevallen bespaart u een paar honderd euro op uw energierekening. Het enige dat u hoeft te doen is het invoeren van uw postcode, adres en natuurlijk het verbruik. Wij tonen u dan de goedkoopste energie aanbiedingen op uw adres.

8/10 - (61 stemmen)

Plaats een reactie