Mijn energiecontract is al verlopen wat doe ik nu?

Mijn energiecontract is al verlopen wat doe ik nu? Blijf ik gewoon bij de energieleverancier voor nog een jaar? Ons antwoord daarop is: Onverstandig. Want in het afgelopen jaar is er weer genoeg veranderd. En de prijzen voor energie en gas worden steeds aangepast. Daar valt genoeg voordeel te behalen. Maar dan moet u wel in beweging komen. Anders gebeurt er namelijk niets en loopt uw energiecontract gewoon door. Uw energieleverancier zal u niet tippen dat u moet overstappen. Als ze dit wel doen dan wordt er meestal een magere korting beloofd. Door opnieuw een prijsvergelijking te maken kunt u bekijken wie de goedkoopste energiedeal voor u heeft. En vaak zit uw huidige energiebedrijf daar niet tussen.

Stap ieder jaar over naar een ander energiebedrijf

Het kan wel dat uw energiebedrijf in de vergelijking voorkomt maar deze nieuwe deal is voorbehouden aan nieuwe klanten. U bent al een bestaande klant dus kunt helaas geen gebruik maken van de nieuwe energiedeal. Hoe kunt u wel zoveel mogelijk profiteren van de overstapkortingen? Juist: Door over te stappen. Met de gevraagde gegevens bij de hand kunt u binnen een mum van tijd de goedkoopste energiedeal vinden. U doet dit door uw verbruik en postcode op te geven. De energievergelijker zoekt dan razendsnel door het aanbod. Daaruit ontstaat een persoonlijke energievergelijking.

Mijn energiecontract is al verlopen wat doe ik nu?

De beste manier is om een reminder in uw telefoon te zetten vlak voordat uw energiecontract verloopt. Vier weken van tevoren is voldoende. Zes weken mag ook, want een overstap neemt een aantal weken in beslag administratief gezien. En ook al is uw energiecontract verlopen u houdt een maand opzegtermijn aan. Na het verlopen van de looptijd is uw energiecontract maandelijks opzegbaar. Dus overstappen naar een ander energiebedrijf levert u altijd een korting op. Zoek daarnaar met een energievergelijker. U kunt dan uw huidige energiekosten leggen naast de energiekosten in de vergelijking.

Een welkomstkorting of een bedrag aan het einde van het jaar?

Een welkomstkorting of cashback is het zetje in de rug. Want dit zorgt ervoor dat u uw energiekosten kunt verlagen. Voor velen is het fijner als ze per maand minder gaan betalen. Dus is een welkomstkorting welkom voor de meesten. Deze wordt dan al verrekend met de voorschotten. Een cashback achteraf is ook leuk om te krijgen. In dat geval krijgt u aan het einde van het jaar een bedrag retour op uw bankrekening. Hoe het ook zij, ook al is het energiecontract al een paar maanden verlopen, overstappen is het advies. Dit is dé manier om uw energiekosten te verlagen. U verlaagt ze uiteraard ook door effectief met uw energie en gasverbruik om te gaan. Gewoon van alles wat minder verbruiken.

Laat uw energiekosten dalen, niet toenemen!

De kosten voor energie en gas zullen zo ook dalen. Met het oog op de komende winter kunt u zich al voorbereiden. Dus verbruik alleen gas wanneer dat nodig is. Daar valt een te lange douchebeurt dus niet onder. Ook hoeft u uw verwarming niet heel de dag aan te laten staan. Dit draagt enkel alleen maar bij aan een hogere gasrekening. En dat is nu net wat we niet willen.

9/10 - (63 stemmen)

Plaats een reactie