Neem ik bij samenwonen mijn energiecontract mee?

Ik ga bij mijn partner intrekken, neem ik bij samenwonen mijn energiecontract mee? Als u uw woning opzegt omdat u gaat samenwonen dan kunt u het beste dit energiecontract opzeggen. Want de partner heeft al een energiecontract. Meeverhuizen heeft dan geen zin. Gaan jullie samenwonen in een nieuwe woning en laten jullie beiden een energiecontract achter? Dan kunnen jullie berekenen welke het voordeligst is, en kan één van jullie het energiecontract meeverhuizen naar het nieuwe adres.

Neem ik bij samenwonen mijn energiecontract mee?

Ga voor het gemak ook de overige energiedeals na die op dit moment beschikbaar zijn. Want als deze goedkoper uitvalt ten opzichte van jullie beider energiecontracten dan is overstappen de gunstigste manier. Er komt natuurlijk al genoeg kijken bij het samenwonen. Vooral als één van de partners een woning achterlaat en/of opzegt. Het energiecontract ontbinden omdat u geen woning meer heeft kan kosteloos (Maar dat hoeft niet, het hangt ervan af hoe coulant de energieleverancier is). Dus dat zou de beste manier zijn, jullie gaan immers in één woning wonen. Dus is er altijd één energiecontract overbodig. Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract heeft de energieleverancier wel de verbruiksgegevens nodig.

Het verbruik veranderd ook bij samenwonen houdt daar rekening mee

Een alleenstaande verbruikt immers minder dan een tweepersoons huishouden. Houdt hier rekening mee als u gaat voor een nieuw energiecontract of het meeverhuist. Stel het voorschotbedrag dan hoger in. En geef aan dat het verwachte verbruik hoger zal liggen. De type woning waar jullie gaan samenwonen speelt ook een rol in het verbruik. Als het een grotere woning betreft wordt er ook meer verbruikt. Het is dus altijd even aftasten. Daarom is het ook beter dat jullie het verbruik en het voorschotbedrag verhogen. Dan zijn jullie voorbereid op eventueel hogere kosten, en doet het minder pijn als de jaarafrekening komt.

Voor het eerst samenwonen: Wat zou het verwachte verbruik dan zijn?

Besluiten jullie een nieuw energiecontract af te sluiten? En weten jullie het verbruik niet? Dan kunnen jullie gebruik maken van de schatting in de energievergelijker. Geef daarbij aan uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Het voorschotbedrag dat daar weer uit komt kunnen jullie het beste ook even verhogen. Dat is misschien eerst extra betalen, maar pas na het jaar weten jullie exact wat jullie samen verbruiken. Vanaf dan is energie vergelijken en overstappen ook makkelijker, zonder dat jullie kans lopen teveel te betalen.

Bij samenwonen zullen de overige abonnementen en contracten van één partner dus komen te vervallen. Jullie gaan dan samen betalen voor deze vaste lasten. Jullie willen natuurlijk zo min mogelijk betalen voor jullie energiekosten. Probeer daarom ook het verbruik te beteugelen. Want daar valt genoeg voordeel te behalen. Ook behalen jullie voordeel bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Kies de goedkoopste energieleverancier voor jullie nieuwe adres en pak de hoogste kortingen.

8.9/10 - (56 stemmen)

Plaats een reactie