Niet overstappen kan veel geld kosten

Niet overstappen kan veel geld kosten. Of dit nu met de zorgverzekering, tv abonnement of energiecontract is. Veel consumenten denken dat het allemaal wel meevalt. Ze zijn of huiverig of trouw aan hun energiebedrijf. En dat is uiteraard een mooie eigenschap. Maar daarmee laten ze veel geld liggen. De ACM geeft meerdere malen aan dat overstappen echt kan lonen. Maar dan moet de consument wel in actie komen.

Niet overstappen kan veel geld kosten

Waar het de zorgpremie betreft wil de consument vaak sneller overstappen. Dat komt meer voort uit ergernis over de als maar duurder wordende zorgkosten. Men kan het haast niet meer betalen of ontzegt zichzelf zorg. Maar ook de energiekosten worden alsmaar duurder. En dat zou de consument ook moeten doen: overstappen. Natuurlijk is een ieder niets verplicht. En als ze tevreden zijn over het energiebedrijf prima. Maar vaak laat deze groep mensen honderden euro’s aan besparing liggen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Een energiecontract dat afgelopen is wordt nadien duurder

Dit hoeft niet. In deze markt heeft het niet eens zozeer met gunnen te maken. De energiekosten stijgen en daardoor wordt alles duurder. Maar stapt de consument niet over dan besparen ze ook niet. Een energiecontract die afloopt wordt nadien duurder. Ze gaan dan over op een duurder variabel tarief. Draait het om gemak omdat het anders teveel gedoe is? Degenen met een laag inkomen die al elk dubbeltje om moeten draaien zullen sneller overstappen. Zij hebben in dat geval geen keus.

U kunt zoveel met een bedrag van minimaal €200 doen

Elke euro die ze kunnen besparen levert weer extra ruimte voor boodschappen of andere benodigde producten. Nu is het inderdaad niet zo dat men elk jaar €700 kan besparen. Maar een €200 altijd wel. Alleen de slapers die jaren geleden zijn overgestapt besparen een veel groter bedrag. Een bedrag van €200 is nog altijd een flink bedrag. En door dat te laten liggen dat is juist niet verstandig. De energiekosten verlagen kan natuurlijk ook door zelf beter op te letten. Dus het verbruik in toom houden.

Besparen kan ook op andere manieren

Sluit de deuren goed achter u dicht. Zet de verwarming stelselmatig lager en houdt één en dezelfde temperatuur aan. En wat vooral belangrijk is: Zet de verwarming tijdig uit. U houdt het echt nog wel warm in de kamer onder een behaaglijke deken. Daarmee wordt er op jaarbasis circa €150 bespaard. Zo is de norm 20 graden, dat is niet te koud en niet te warm.

Voor degenen die trouw blijven aan hun energiebedrijf, stelt u zich eens de vraag? Hoe trouw is uw energiebedrijf? Belonen ze uw loyaliteit in de vorm van een lagere energiepremie? Hoe loyaal moet u zijn? Het antwoord is eigenlijk: Wees loyaal naar u zelf en uw portemonnee. Een energievergelijker kan u laten zien hoeveel u kunt besparen. Probeer het eens vrijblijvend uit, en als het verschil echt te groot is dan kunt u altijd nog overstappen.

post

Plaats een reactie