Stroomprijzen 2020

EnergieVergelijker.com houdt voor u de stroomprijzen 2020 nauwlettend in de gaten. Wat de stroomprijzen gaan doen daar kunnen we alvast een voorproefje op geven. Want nu al energie vergelijken betekent dat u al de stroomprijzen voor het komende jaar zult weten. De energiebelasting voor stroom zal weer een beetje verlaagd worden. Dit doet de overheid met een reden: Om de verduurzaming nog een extra zetje te geven. Want voor aardgas gaan we de komende jaren juist meer betalen. Wel zal de eerder aangekondigde verhoging van de energiebelasting op gas minder hard toe gaan nemen. Dit is omdat veel huishoudens moeite hebben om de energiekosten te betalen. Maar dat aardgas duurder wordt en blijft dat is wel een gegeven feit.

Dit heeft vooral te maken met het effect van ons klimaat, en de klimaatafspraken moeten nagekomen worden. Bedrijven krijgen te maken met een flinke CO2 heffing. Dit moet bedrijven prikkelen om ook meer te verduurzamen. Zij stootten immers meer CO2 uit dan huishoudens dit doen. En zoals het nu gaat betaalt een huishouden meer daarvoor dan bedrijven dit doen. Dus de balans zal worden verdeeld. De CO2 uitstoot zal in 2030 minstens gehalveerd moeten zijn. Dus moeten huishoudens maar ook bedrijven daaraan bijdragen.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Stroomprijzen 2020 kunnen nog veel lager

Het is dus een fijn vooruitzicht te weten dat we voor stroom in 2020 minder betalen. Want de alsmaar stijgende gasprijzen zorgen juist voor hogere kosten. Uiteraard is blijven besparen natuurlijk het beste. En op stroom besparen kan op vele manieren. Het antwoord daarop is het uitschakelen van de stekkers thuis. En dan bedoelen we echt het uitnemen van de stekkers. Alleen zo weet u zeker dat er geen stroom meer wordt gebruikt. De lagere stroomprijzen 2020 kunnen dus nog meer verlaagd worden. Blijf actief letten op hoe u en de rest van het gezin verbruiken. Dat geldt al helemaal voor gasverbruik. Iedereen mag zijn steentje bijdragen.

Stroomprijzen en gasprijzen vergelijken?

Huiverig om de stroomprijzen of gasprijzen te vergelijken? Dit hoeft echt niet, want het kost u niets en leert u des te meer. Want het kan u leren dat uw huidige stroom of gasprijzen te duur zijn. En door een overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier verlaagt u de voorschotkosten. Dat is dan toch mooi meegenomen? Het enige waar u rekening mee moet houden is de einddatum. Als die bijna zover is dan kunt u kosteloos overstappen. In een ander geval moet u dus nog even geduld hebben. De einddatum staat vermeld in uw energiecontract. Stel desnoods een herinnering in op uw telefoon wanneer u bijna kunt overstappen.

Wat kunt u veranderen aan uw energiekosten?

Uw jaarafrekening biedt u inzicht, hierin staat namelijk hoe uw verbruik het laatste jaar was. Leert het u dat u toch iets te gortig bent omgesprongen met uw verbruik? Geen probleem daar kunt u iets aan doen. Met het jaarverbruik kunt u in de energievergelijker zoeken naar goedkopere energiedeals. En daar zijn veel meer van dan u denkt. Vindt u het moeilijk om te kiezen? Dat hoeft eigenlijk niet, want we zetten de goedkoopste voor u bovenaan. Wilt u weinig gedoe en snel kunnen wisselen van energieleverancier? Kies dan de bovenste energiedeal. Als u uw overstap bevestigd heeft stuurt de nieuwe energieleverancier u een e-mail ter bevestiging. Zij zetten daar het type contract in, de looptijd, de soort stroom en gas. Binnen veertien dagen toch uw bedenkingen? Dan mag u binnen deze veertien dagen het contract nog opzeggen.

 

Review deze pagina

Klik op de sterren

Gemiddelde score / 5. Aantal reviews:

We vinden het jammer dat u dit niet nuttig vond

Laten we het verbeteren!

Plaats een reactie