Ouderen zijn huiverig voor een overstap maar waarom?

Ouderen zijn huiverig voor een overstap maar waarom? We horen en zien het vaker. De groep ouderen van boven de 55 zullen niet zo snel overstappen naar een energieleverancier. Zij behoren dan ook tot de groep slapers. Het is juist deze groep die enorm veel geld laat liggen en vooral heel veel kan besparen. Hun besparing kan snel oplopen tot een €700 per jaar. Vaak klinkt dat te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo.

Ouderen zijn huiverig voor een overstap maar waarom?

Dat ouderen huiverig zijn voor een overstap maar waarom? Daar kunnen meerdere antwoorden voor zijn. Het ene huishouden denkt dat ze achteraf toch meer gaan betalen, en zij zijn achterdochtig. Bang om ergens vast aan te zitten terwijl dat nu ook al zo is. De energieleverancier in kwestie profiteert daar natuurlijk van. Want zij zullen deze mensen geen aantrekkelijker aanbod hoeven doen. We staan er niet bij stil maar de groep slapers is nog steeds van grote omvang. Niet iedereen stapt namelijk snel over.

Ervaringen van anderen zouden kunnen helpen

Stel ze zitten ergens op een verjaardag waar ze horen dat een ander een overstapboete moest betalen. Dat sterkt de groep slapers dan in de mening dat overstappen eng is. Het punt is dat degene die niet of amper overstapt weinig verstand heeft van energie vergelijken. Het lijkt ingewikkeld dus beginnen ze er maar niet aan. En ze betalen al jaren aan dezelfde energieleverancier dus dat gaat prima zo. Natuurlijk is verandering eng, maar weet wel dat u mocht u een slaper zijn dat het veel geld schelen kan. Vraag eens aan uw familieleden of vrienden of ze zijn overgestapt. En vraag dan ook direct hoe moeilijk het was. U krijgt dan verschillende verhalen te horen, en over het algemeen zullen dat tevreden verhalen zijn.

Zorg dat u meer kennis van de overstapmarkt krijgt

Wanneer u uw kennis vergroot met betrekking tot de energiemarkt dan zult u merken dat overstappen een makkie is. Door te kiezen voor een eenjarig contract hoeft u niet al te lang bij één en dezelfde leverancier te blijven. Vaak denken we dat lang blijven wel lonend is, is dit niet zo. Er wordt meer bespaard door juist ieder jaar te wisselen van energieleverancier. En de gevreesde overstapboete krijgen we pas bij een langdurig energiecontract. Als we die aangaan en eerder opstappen dan bestaat de kans dat we een boete moeten betalen.

Huiverig zijn voor overstappen hoeft dus helemaal niet. Het komt eigenlijk voort uit het niet weten hoe het werkt. Maar zodra u weet hoe het werkt dat is het echt heel eenvoudig. En bij elke overstap kunt u tot een paar honderd euro per jaar overhouden. Dus wij raden u aan om vooral over te stappen!

7.7/10 - (52 stemmen)

Plaats een reactie