Onze energiekosten 2019 omvatten de leveringstarieven voor energie en gas en andere kosten. Denk dan aan de afdracht van heffingen. Zoals Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Maar ook kosten voor de netbeheerder. Omdat er zoveel partijen geld krijgen is er besloten om deze kosten ineens aan de energieleverancier te betalen. Zij moeten dan zorg dragen voor het feit dat het geld bij de juiste ontvangers terecht komt. Voorheen kregen we nog een aparte rekening vanuit de netbeheerder. Wij betalen namelijk netbeheerkosten maar ook transportkosten. De netbeheerder beheert het elektriciteit en gasnetwerk. 

Energiekosten synoniem voor alle kosten aan de energieleverancier

Omdat het zoveel verschillende kosten zijn noemen we het met één woord energiekosten. We kunnen deze energiekosten dan ook vergelijken. Er zijn veel verschillen waardoor we bij de ene meer betalen dan bij de andere. Er komt veel bij kijken voordat een levering tot stand komt. Uw energie en gasaansluiting wordt beheerd door de netbeheerder. En wist u dat u ook een bedrag betaalt voor de aanwezige meters in uw meterkast? En er moet btw worden afgedragen over uw verbruik. Allerlei kosten die u soms kunnen verwarren. Gelukkig is het ene leveringstarief anders dan de andere. En dat betekent voordeel voor u.

De eerste vijf energie aanbiedingen met elkaar vergelijken

Door alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken zult u meerdere goedkope aanbiedingen vinden. En zo kunt u ook uw energiekosten verlagen. Alle kosten zullen omschreven worden in een energievergelijking. Maar door enkel op de jaarlijkse kosten te letten zult u weten wat uw voordeel is. Om het nog gemakkelijker te maken hebben we de goedkoopste energieleveranciers zelfs bovenaan gezet. Dan hoeft u ook niet alle energie aanbiedingen één voor één door te nemen. Het mag natuurlijk wel. Maar dat kost wel veel tijd. U kunt gerust een aantal energieleveranciers met elkaar vergelijken. Degene die in de top 5 staan zijn de goedkoopste. En tussen deze partijen kunt u de verschillen bekijken.

De energiekosten voor 2019 zijn al toegenomen. Dit hebben we vooral te danken aan de stijging van de energiebelasting op aardgas. De belastingkorting die we elk jaar krijgen is verlaagd. Dat betekent dus minder voordeel voor ons en een hogere energierekening. Desondanks kunt u nog met een gerust hart energie vergelijken. De energiekosten 2019 lopen dan wel op maar door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier boekt u weer winst.

Bespaar tot €500 per jaar op de energiekosten 2019

De lijst met aanbiedingen is lang, en hoe verder u naar beneden scrolt des te duurder de energiekosten worden. Daarom focussen overstappers zich enkel op de eerste vijf aanbiedingen. Hier ziet u dan de hoogste kortingen. De berekening zal laten zien dat u minimaal wel €250 per jaar kunt besparen. Dit hangt natuurlijk af van wat u nu momenteel betaalt. De besparing kan dus veel hoger uitvallen. De energiekosten dan ook nog eens structureel verlagen helpt enorm. En draagt een extra duit in het zakje. Door besparingen door te voeren thuis zult u dus minder gaan verbruiken. Een snelle berekening laat dan zien dat dat ook nog eens €250 per jaar bespaart. Probeer het maar eens en u zult zien dat u na een minder aan de energieleverancier hoeft af te dragen.

Energiekosten 2019
10 (100%) 1 vote[s]

Laat een Reactie achter