Als u de energieprijzen 2019 wilt raadplegen doet u dit dan om te besparen? Of bent u niet meer tevreden over de huidige energieleverancier? Het kan verschillende redenen hebben waarom u de energieprijzen opnieuw wilt berekenen. De grootste oorzaak is dat de energieprijzen 2019 duurder zijn geworden. De energieprijs an sich is niet eens zo duur. De energiebelasting erop is in ieder geval goedkoper dan op gas. Maar omdat de complete energiekosten een stuk prijziger zijn geworden komen we toch in actie. De een laat het er bij zitten en wacht af. Terwijl de ander zoiets heeft van: Nee ik wil niet meer gaan betalen. We betalen immers al genoeg aan de energieleverancier. U kunt natuurlijk het beste het probleem in zijn geheel aanpakken.

Energieprijzen waren een aantal jaren terug veel goedkoper dan nu

Dat doet u door én te besparen op uw verbruik én over te stappen. Dan heeft u twee punten ineens aangepakt. Bekijken we de historische energieprijzen dan is er al veel veranderd. Laten we zeggen zo’n vijf jaar terug lagen de prijzen best wel laag. Overstappen deden we toen ook al. Maar we betaalden gewoon minder dan nu. Door het steeds maar opvoeren van de kosten zijn we dus meer gaan betalen. Voor ieder dingetje betalen we tegenwoordig meer. De helft van de energierekening gaat naar belastingen toe. Leuk is het niet maar we moeten het ermee doen. Denk eens na hoe u uw energiekosten verlagen kunt.

Hoe zit het met ongemerkt energieverbruik bij u thuis?

Kijk eens om u heen hoeveel stekkers zitten er momenteel in het stopcontact? Het zijn vaak apparaten die dan niet eens aanstaan. Staat de tv uit? Trek dan de stekker er ook uit. Anders kost het u ook nog eens energie terwijl u het apparaat niet eens gebruikt. Dit geldt voor alle elektrische apparatuur in huis. Gebruikt u ze momenteel niet? Trek dan de stekker er gerust uit. Bij de koelkast en vriezer kan het niet. Deze zullen 24 uur per dag aan moeten blijven. Anders ontdooit de vriezer en koelt uw koelkast uw etenswaren niet. Dus deze twee apparaten mag u aan de stekker laten. Maar de rest? Dat hoeft dus niet. Bedenk maar eens hoe vaak u de stekker van uw oplader laat zitten. Ongemerkt gaat er energie verloren terwijl de telefoon op dat moment niet eens opgeladen wordt.

Besparen op uw energieprijzen 2019?

Dat levert u al een besparing op van gemiddeld €50 tot €75 per jaar. Niet over nagedacht he? Maar zo is het wel. Vaak kiezen voor energie en gas bij één energieleverancier. Het is makkelijk en u betaalt elke maand aan één partij. Doordat de energieleveranciers de verhogingen doorberekenen aan de consument zien wij dat aan het voorschotbedrag. Die is in 2019 met ongeveer €25 per maand toegenomen. Op jaarbasis al €250 meer. Andere verhogingen zijn daar niet eens in opgenomen. De totale energiekosten per jaar zijn €360 hoger. Hangt hier en daar af van het verbruik maar dat is het wel ongeveer. Dus wilt u besparen op uw energieprijzen 2019? Ga dan samen met ons op zoek naar de goedkoopste energiedeal!

Energieprijzen 2019
10 (100%) 1 vote[s]

Laat een Reactie achter