Als we de berichten over de energierekening lezen geeft dat geen reden tot positiviteit.  De ene na de andere verhoging wordt gepresenteerd. De verhogingen hangen samen met de energietransitie. Daar is ontzettend veel geld voor nodig. Het elektriciteitsnetwerk moet uitgebreid worden. En er wordt geïnvesteerd in duurzame energie. Wij moeten daarentegen ontmoedigt worden om zo min mogelijk gas te verbruiken. De energieprijzen 2020 vallen nog mee ten opzichte van de gasprijzen 2020. Maar al met al betalen we straks veel meer. De energiekosten moeten we verminderen. En dat kan op allerlei manieren. Als eerste kan dat door thuis te beginnen met besparen.

Gasverbruik terugdringen helpt bij uw besparing

Belasting op stroom is lang niet zo hoog als de belasting op gas. Gas is nodig in ons huishouden. We kunnen moeilijk niet gaan douchen of onder een koude douche staan. Wel kunt u besluiten korter te douchen. En met kort bedoelen we vijf minuten per keer. Het is mogelijk, haren wassen en uitspoelen en de rest van het lichaam kosten ons maar vijf minuten. Uit gemakzucht of omdat het zo lekker warm is douchen we langer. Doe uw oude gloeilampen de deur uit, en vervang deze voor led lampen. Een stopcontactdoos met een aan/uit knop waar u uw stekkers in plugt. Deze kunt u s’avonds dan uitzetten. Alle aangesloten apparatuur wordt zo van het energienet afgehaald. Daardoor verbruikt u echt minder energie.

Door stapsgewijs wijzigingen aan te brengen in uw eigen gedrag en dat van uw gezin zult u zien dat de energiekosten goedkoper worden. Minder lang douchen levert snel zo’n €100 per jaar op. Besparen op energie in huis kan ook €50 tot €00 per jaar extra opleveren. De verwarming hoeft niet de hele dag aan te staan. Als u werkt dan kan de verwarming uit. Wanneer u thuis komt zet u eerst een bakje thee. Daar wordt u vanzelf warm van. Zet dan pas uw verwarming aan. Tijdens een werkweek of schoolweek gaat u op een gepaste tijd slapen. Dan kunt u een uur van tevoren uw thermostaat omlaag draaien. Het blijft echt nog lang warm in huis. Maar u verbruikt niet meer onnodig gas.

Energieprijzen 2020 vergelijken voor nog meer besparing

Ook al zijn de energieprijzen 2020 niet zo hoog als de gasprijzen 2020 uw uiteindelijke energiekosten tellen. Dus probeer uw totaalverbruik te verlagen. De energieprijzen opnieuw vergelijken levert ook weer een extraatje op. Vaak in de vorm van een welkomstkorting of cashback energie. Dit zijn de positieve kanten aan de energierekening. Want u mag namelijk iedere keer als uw energiecontract verloopt overstappen. Bedragen van €250 tot €450 per jaar zijn normaal bij een overstap. Dit is dus wat u kunt besparen. Dus doe gauw eens een energievergelijking en reken uw winst uit.

Energieprijzen 2020
10 (100%) 1 vote[s]

Laat een Reactie achter