Energieprijzen

Er is momenteel veel te doen rondom onze energieprijzen. Want ze zijn duurder geworden. Onze totale kosten op de energierekening zijn gestegen. Dit komt vooral door afspraken die het kabinet heeft gemaakt. Zij willen namelijk meer energiebelasting innen van de Nederlands burger. Het gedachtegoed erachter is door meer energiebelasting op gas te vragen dan dwingt dit ons om minder gas te verbruiken. Gas verbruiken wordt dus zwaar belast. Het voordeel dat wij ontvangen over het basisverbruik is ook nog eens verlaagt. Daardoor zullen de energiekosten op jaarbasis een paar honderd euro duurder worden. En de afgelopen jaren zijn de kosten van de energierekening al gestegen. Daar komt dus nog geen einde aan.

Energieprijzen elk jaar anders

Het zorgt ervoor dat consumenten opnieuw en vaker hun energieprijzen willen vergelijken. Ze willen vooral voordeel behalen. Het is een manier om de gestegen energiekosten het hoofd te kunnen bieden. Consumenten staan dan ook te popelen wanneer de einddatum in zicht is om over te stappen. Terwijl we daarnaast zelf ook veel invloed uit kunnen oefenen. Door dus minder te verbruiken. We weten ook waar we aan toe zijn want de energieleveranciers veranderen tweemaal per jaar hun energieprijzen. Dit is in januari en in juli. En omdat de energieprijzen netjes op een rij worden gezet in de energievergelijker is het uitvinden van de goedkoopste energie zo gebeurd.

Wie de goedkoopste energieprijs heeft trekt de meeste klanten

Toch wil men altijd nog even rondkijken want wie is er ergens anders een nog goedkopere energie aanbieding te vinden. Het belangrijkst is natuurlijk de goedkoopste energieleverancier op uw adres. Er zijn meerdere energieleveranciers met goedkope energie. Maar er steekt altijd eentje uit met kop en schouders. Vaak wordt deze energieleverancier dan ook gekozen om zijn prijzen. Soms kiest men voor een iets duurder energiecontract maar dan maken ze wel gebruik van 100% duurzame energie. Deze energie komt dan vanaf een lokale bron in de buurt. Het kan een boer zijn die eigen windenergie opwekt. Of ze wekken biomassa op in hun agrarische kassen. Het is dan een win-win situatie. De boer ontvangt geld voor zijn geleverde stroom en de klant ontvangt duurzame energie. Soms zijn de energieprijzen hier dan net iets duurder. Maar veel verschil zit er niet tussen.

Sommigen willen gewoon goedkope energie ongeacht de herkomst

Niet iedereen maalt erom of de groene energie nu uit Nederland of buiten de grenzen komt. Het is voor hun gewoon duurzame energie en dat is altijd beter dan grijze energie. Omdat we allemaal diverse voorkeuren hebben zitten er ook consumenten tussen die wel gebruik maken van grijze energie Zij willen gewoon koste wat het kost goedkope energieprijzen. Zij vinken dan ook niets aan in de energievergelijker. Het verbruik en de postcode gegevens worden ingevoerd en ze starten direct met energie vergelijken. Dan wordt er dus in het complete aanbod gezocht. Onderscheid tussen groen en grijs wordt dus niet gemaakt. Het is ook niet verplicht om voor groene energie te kiezen. Maar als het aan de overheid ligt bestaat grijze energie in de toekomst helemaal niet meer.

Klaar om uw energieprijzen opnieuw uit te rekenen? Neem uw gegevens ter hand en start met energie vergelijken. EnergieVergelijker.com wijst u de weg naar de goedkoopste energieleverancier. Bespaar binnen een paar minuten dan ook tot €450 per jaar. Te lang geleden overgestapt laten we zeggen een paar jaar? Dan kan u nog veel meer voordeel behalen en dat loopt dan op tot zelfs €750 per jaar. Bekijk het zelf maar in een gemaakte energievergelijking.

Geef een review

Klik op de sterren

Gemiddelde score 4.4 / 5. Aantal reviews: 48

Plaats een reactie