Is een slimme wasmachine wat voor mij?

Bij het woord slim denken we vaak een persoon die heel intelligent is. Maar slim wordt tegenwoordig ook toegekend aan apparatuur. Een slimme meter of een slimme boiler. Maar ook wasmachines zijn slimmer deze dagen. Is een slimme wasmachine wat voor mij? Als u gaat voor extra gemak en ondersteuning dan kan het iets zijn. Want wat doet een slimme wasmachine dan?

De slimme wasmachine doet het meeste werk voor u

Een slimme wasmachine is volgebouwd maar allerlei handige functies. Deze functies zijn bestuurbaar vanaf uw telefoon of tablet. De slimme wasmachine is dan bijvoorbeeld aangesloten op uw wifi netwerk. Klinkt smart hè? Nou dat zijn ze ook. Met een dergelijke slimme wasmachine kunt u dus op afstand uw wasjes draaien. Stel u heeft de was in de wasmachine gedaan en bent vergeten deze aan te zetten. Dan kunt u via een app de wasmachine aanzetten. U kunt zelfs het wasmiddel doseren. Wanneer u voor de wasmachine staat ziet u immers programma’s zoals: Fijne was, katoen was enzovoort. Deze zijn dus ook in te stellen via de app.

De wasmachine weet welk programma geschikt is zonder uw hulp

U wilt uw t-shirts en tops wassen en daarvoor is het programma fijne was dus geschikt. Want er wordt niet veel gecentrifugeerd en dat wilt u ook niet. Want het behoudt de vorm van uw fijne was door ook met een daarvoor bestemd programma te wassen. De techniek van tegenwoordig is zo uitgebreid dat we er soms met ons verstand niet bij  kunnen. Stel u bent onderweg naar huis en u bevuilt uw jas.

Dan kunt u zelfs met de app het ingestelde programma pauzeren. Zodat wanneer u thuis komt uw jas ook nog kunt toevoegen. Hiervoor is zelfs een apart deurtje ingebouwd. Zodat u een enkel kledingstuk kunt toevoegen.

De nieuwe wasmachines zijn op allerlei functies ingesteld. Zij kunnen aan de hand van sensoren zelf bepalen welk programma het best gebruikt kan worden. En kan de wasmachine zelf berekenen hoelang het nodig heeft om een wascyclus te voltooien. Dat hoeft u dus niet meer zelf te doen. Wel is het zo en dat klinkt raar met de informatie die we nu al schrijven dat het proces nog in de prille fase bevind. Over een aantal jaren zijn ze nog slimmer geworden. Dan kunnen wasmachines zelfs communiceren met de wasdroger. Hoe cool is dat?

Uw was sneller klaar en brandschoon!

De slimme wasmachine die nu verkocht wordt kan uw was sneller dan we normaal gewend zijn wassen. En schoon ook nog, dat kunnen we ons niet voorstellen. Want wij zijn gewend te denken dat hoe langer de wasbeurt duurt hoe schoner de was. Er is al de Ecobubble techniek. Die zorg ervoor dat uw wasmiddel goed gemengd wordt met water en lucht. Daaruit ontstaat direct schuim waarmee uw was goed schoon wordt. Ook dus met koud water. Nu weten we dat als we wassen op lagere temperaturen dat dit niet altijd goed is voor de wasmachine. Maar is dat ook echt zo? Als we kijken naar de huidige wasmachines dan is een wasje draaien met koud water een garantie voor een super schone was.

Slimme wasmachines kunnen tegenwoordig zelf het water zuiveren

De hardheid van het water dat uit de kraan komt is ook van belang. Want als het water zacht is dan heeft u ook minder wasmiddel nodig. Slimme wasmachines kunnen dit dus zuiveren en ontharden wanneer de hardheid van het water hoog is. Lekker slim dus want dat lukt ons zelf niet. U kunt met de slimme wasmachine dus aan startuitstel doen, maar ook de was eerder laten draaien. En dat allemaal met een handige app. Het zorgt er ook voor dat u minder kwijt bent aan energiekosten. Deze machines zijn zo gebouwd dat ze zo min mogelijk stroom verbruiken.

Een slimme wasmachine kost ongeveer rond de €600 maar ze zijn er ook in de dure varianten die liggen tussen de €800 en €1200. Maar deze zijn dan ook zeer uitgebreid qua functies. Doe goed onderzoek naar een dergelijke wasmachine als u eentje wenst aan te schaffen. Bekijk de functies goed en vergelijk ze met elkaar. En zoals Trafassi ooit zong: Kleine wasjes grote wasjes doe ze in je wasmasjien.

 

Plaats een reactie