Jouw energierekening kan de goedkoopste zijn

Jouw energierekening kan de goedkoopste zijn mits je elk jaar wisselt van energiebedrijf. Door handig gebruik te maken van de geboden tarieven is besparen heel gemakkelijk. Een energiecontract heeft een looptijd van een jaar, twee jaar of zelfs meer. Als je een energiecontract aangaat is dat vaak met een korting. Deze korting of actietarieven verlopen na dat jaar of de looptijd. Dan wordt in de meeste gevallen jouw energierekening ook duurder. Daarom is na het verlopen van jouw energiecontract overstappen de beste optie.

Jouw energierekening kan de goedkoopste zijn

Vind je je energierekening sowieso te duur? Start dan eens met een precieze prijsvergelijking. Leg daar jouw huidige energierekening naast, het verschil in de jaarlijkse kosten laat zien hoeveel er bespaart kan worden. Niet iedereen neemt de tijd om opnieuw te beginnen met energie vergelijken. Het dagelijkse leven is al druk genoeg en vaak blijft het erbij. Maar dat is zonde van je geld. En het vergelijken van de tarieven hoeft echt niet lang te duren. Neem de gevraagde gegevens ter hand en begin bijvoorbeeld na het avondeten met het besturen van de geboden energie en gasprijzen.

Kies bewust en kijk goed

De ene heeft er meer tijd voor nodig dan de andere. Sommigen gaan snel overstag en kiezen de goedkoopste energieleverancier uit de lijst. En anderen bestuderen aandachtig de energie en gasprijzen. Wat jij ook doet alles is goed. Want de focus ligt toch op het verlagen van het voorschotbedrag. Een energiebedrijf wil je graag verwelkomen als nieuwe klant. Bekijk daarom ook de jaarlijkse kosten. Staar je vooral niet blind op de geboden kortingen. Het uiteindelijke jaarbedrag is wat echt telt. Want je kunt wel kijken naar de €250 korting op jaarbasis, maar als het jaarbedrag alsnog hoger uitvalt is het niet echt voordelig.

Neem uw exacte verbruik erbij

Daarom hebben we de jaarlijkse kosten erbij vermeld. En de makkelijkste manier is om naar het energiebedrijf te kijken die op plek 1 staat. Die is natuurlijk altijd de goedkoopste. Zorg er wel voor dat je de juiste gegevens hebt ingevoerd. Overstappen op basis van een schatting raden wij af. Want het voorschotbedrag kan dan anders uitvallen en vaak niet in jouw voordeel. Het meest betrouwbare is het bekijken van je jaarafrekening. Daarop staat precies vermeld wat jij verbruikt hebt het afgelopen jaar. Dat verbruik kun je als graadmeter gebruiken.

Door te werken met exacte aantallen zult u ook een preciezer voorschotbedrag krijgen. Wanneer er met schattingen gewerkt wordt niet. Want uw uiteindelijke verbruik geeft de doorslag. Als het verbruik geschat is dan kan het zo zijn dat het voorschotbedrag niet klopt. En dat deze bijvoorbeeld hoger blijkt achteraf. Dat zou zonde van het geld zijn toch? Als je dus een exacte berekening maakt van de werkelijke kosten dan kun je dus de goedkoopste energierekening vinden.

Review deze pagina

Klik op de sterren

Gemiddelde score / 5. Aantal reviews:

We vinden het jammer dat u dit niet nuttig vond

Laten we het verbeteren!

Plaats een reactie